Σε κόκκινο συναγερμό η ρωσική πολεμική μηχανή. "Δεν είναι το Rocky IV" δηλώνει ο Κέρυ

Του Στρατή Μαζίδη

Το Κρεμλίνο διέταξε την πραγματοποίηση μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων εν μέσω έντονων ανησυχιών μετά τα τελευταία γεγονότα στη χερσόνησο της Κριμαίας όπου λόγω των επεισοδίων σημειώθηκε ήδη ένας νεκρός.


Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέτεξε κατεπείγον γυμνάσιο των ενόπλων δυνάμεων που εδρεύουν στη δυτική Ρωσία ως μια μορφή αντίδρασης απέναντι στους παλληκαρισμούς της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

Αυτή η ρωσική κινητοποίηση προκάλεσε την αντίδραση του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρυ που έσπευσε να δηλώσει ότι "μια χώρα που ήταν αντίθετη στις ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη και τη Συρία, θα ήταν θετικό να τηρήσει κι η ίδια τα όσα προέτρεπε" ενώ προσέθεσε πως μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλος λάθος.

Λίγο νωρίτερα ο Πούτιν είχε δώσει εντολή ύψιστης ετοιμότητας στα στρατεύματα που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, την οποία ο ρώσος ΥΕΘΑ αιτιολόγησε ως προς τα γυμνάσια που πραγματοποιούνται.

Ωστόσο η κίνηση αυτή ήρθε μετά από δηλώσεις της Μόσχας ότι ρωσικές εθνοτικές ομάδες εντός Ουκρανίας κινδυνεύουν.

Μέσα στο όλο κλίμα ο Τζον Κέρυ έσπευσε να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα δανειοδοτήσουν με $ 1 δις δολάρια την Ουκρανία αλλά πως δεν πρόκειται για το Rocky IV και ότι η κατάσταση δε θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μια κόντρα ανατολής και δύσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail