Τα παιδιά θύματα της βίας στο Αφγανιστάν

Της Αγγελικής Παρασίδου

34% αύξηση σημείωσε σύμφωνα με το Associated Press ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στον πόλεμοτου  Αφγανιστάν αυξήθηκαν το 2013.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αύξησης των επιθέσεων των Ταλιμπάν σε όλη τη χώρα και των βομβιστικών ενεργειών στους δρόμους σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Συνολικά οι απώλειες αμάχων αυξήθηκαν κατά 14% με αποτέλεσμα να αντιστραφεί η πτωτική τάση του 2012 και το 2013 να αποτελεί μία από τις πλέον θανατηφόρες χρόνιες του πολέμου που βασανίζει την πολύπαθη χώρα για 12 χρόνια.
Οι Ταλιμπάν έχουν επέκτεινει τις επιθέσεις τους για να κερδίσουν έδαφος και να πλήξουν την εμπιστοσύνη στην αφγανική κυβέρνηση την ώρα που οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζουν την πλήρη απόσυρσή τους στο τέλος του έτους.
Η Αποστολή Βοήθειας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν δήλωσε στην ετήσια έκθεσή της ότι 2.959 άμαχοι σκοτώθηκαν το 2013 - συμπεριλαμβανομένων 561 παιδιών - και ότι συνολικά 5.656 τραυματίστηκαν.
Συγκριτικά το 2012 σημειώθηκαν 2.768 θάνατοι αμάχων και 4.821 τραυματίσμοί πολιτών ενώ το  2011 3.133 θάνατοι και 4.706 τραυματισμοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail