ΣΥΡΙΑ: Οι ισλαμιστές απειλούσαν να τον κόψουν κομματάκια!

Του Στρατή Μαζίδη*

Η Τουρκία θερίζει ότι έσπειρε στο μέτωπο με τη Συρία όταν υποβοηθούσε τους ισλαμιστές καθώς τώρα μόλις χθες απελευθερωθείς τούρκος δημοσιογράφος Bünyamin Aygün δήλωσε ότι μαχητές που τον συνέλαβαν στη Συρία και συνδέονται με την Αλ Κάιντα απειλούσαν να τον "κόψουν κομματάκια".  
Ο φωτορεπόρτερ της Milliyet απελευθερώθηκε μετά από 40 ημέρες αιχμαλωσίας και επέστρεψε στην Τουρκία από τη συνοριακή πύλη Cilvegözü στο Hatay συνοδευόμενος από οκτώ άτομα της ΜΙΤ. 
Δήλωσε ότι μετά από 20 ημέρες αιχμαλωσίας, το άτομο στην ομάδα απαγωγής του που είχε οριστεί ως κριτής αποφάνθηκε για την εκτέλεσή του.

«Είτε εκτέλεση από ομοβροντία πυρών ή να κοπεί σε κομμάτια. Εμείς θα σε κόψουμε σε κομμάτια. Αυτό είναι πιο τιμητικό για σένα. Φυσικά, ήταν πολύ δύσκολο» διηγείται ο Aygün προσθέτοντας ότι πέρασε 20 ημέρες με χειροπέδες στα χέρια και τα μάτια του δεμένα. Είπε επίσης ότι τακτικά μετακινούνταν σε διαφορετικές θέσεις κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες και πως οι συνθήκες αιχμαλωσίας του βελτιώθηκαν όταν οι απαγωγείς πείστηκαν ότι δεν ήταν κατάσκοπος. 

Ο Aygün είπε ότι η ομάδα που τον απήγαγε ήταν συνδεδεμένη με την Αλ - Κάιντα και ομάδες της στο Ιράκ προσθέτοντας ότι διασώθηκε από τον Ελεύθερου Συριακό Στρατό μετά από μια επιδρομή στο σπίτι όπου κρατείτο αιχμάλωτος. 
Στη συνέχεια ειδική ομάδα ανθρώπων της ΜΙΤ εισήλθε στη Συρία και έφερε πίσω το   δημοσιογράφος.

«Κάθε βράδυ είχα το ίδιο όνειρο, την απελευθέρωσή μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι ελεύθερος τώρα." δηλώνει ο Aygün για τη διάσωσή του. 

"Το 2013 ήταν μια εξαιρετικά κακή χρονιά για μένα. Έχασα τη μητέρα μου και συναδέλφους. Πάντα πίστευα ότι θα σωθώ το 2014 αν θα μπορούσα απλά να παραμείνω ζωντανός το 2013" συνέχισε ο  Aygün.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Aygün είχε επιστρέψει στη Συρία για "μια τελευταία ιστορία".


Είκοσι πέντε δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης το Μάρτιο του 2011 έως σήμερα σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF) , ενώ περισσότερα από 30 δημοσιογράφοι υπολογίζεται ότι έχουν απαχθεί ή κρατούνται.

Η συντριπτική πλειοψηφία των απαγωγών κατά τους τελευταίους έξι μήνες έχει σημειωθεί στην αντιπολίτευση σε τμήματα της βόρειας και ανατολικής Συρίας , όπου η Αλ - Κάιντα έχει ισχυρότατες διασυνδέσεις με ομάδες ανταρτών.


* με πληροφορίες από τη Hurriyet
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail