Την πάπια κάνουν οι ΗΠΑ και ο Βουλο-Κέρι για τις διαμάχες με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Της Αγγελικής Παρασίδου

Kerry: Δεν υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της Αλ Κάιντα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή: «Είναι ένας αγώνας που αφορά τους Ιρακινούς. Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε" χωρίς όμως παρουσία στρατιωτικής βοήθειας. 

Η δήλωση του Kerry έγινε πριν από την αναχώρηση για το Αμμάν και το Ριάντ για συνομιλίες με τους μονάρχες της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας αφού πρώτα είχε πολύωρες διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Μαχμούντ Αμπάς στην 10η προσπάθειά του να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο Ιράκ, διέλυσαν τη χώρα, δεν πέτυχαν απολύτως τίποτε και τώρα αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους ένα μπάχαλο χειρότερο από αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι επενέβησαν κάποτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail