Μετά το Akademik Shokalskiy έτοιμο να κάνει παρέα στους πιγκουίνους και το Snow Dragon

Το κινέζικο παγοθραυστικό Snow Dragon
Του Στρατή Μαζίδη

Μετά το Akademik Shokalskiy παρέα στους πιγκουίνους ετοιμάζεται να κάνει και το Snow Dragon, το κινέζικο παγοθραυστικό το οποίο δεν είχε καταφέρει πριν από περίπου μια εβδομάδα να προσεγγίσει το ρωσικό σκάφος σύμφωνα με το Associated Press.


Τελικά η λύση δόθηκε από το αυστραλιανό Aurora Australis στο οποίο μεταφέρθηκαν οι επιστήμονες και οι τουρίστες του Akademik Shokalskiy εκτός από το πλήρωμα το οποίο παραμένει στο πλοίο αναμένοντας το σπάσιμο των πάγων, που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, ώστε να αποπλεύσει.

το Aurore Australis

Συγκεκριμένα, το Aurora Australis ενώ έπλεε προς Τασμανία, έλαβε εντολές να σταματήσει καθώς το κινεζικό Snow Dragon κόλλησε και αυτό σε σημείο με παχιά στρώματα πάγου ενώ το πλήρωμα εκφράζει ανησυχίες για το αν θα κατεφέρει το πλοίο να εξέλθει από τους πάγους.

Το Snow Dragon κόλλησε στα όρια της περιοχής με το παχύ στρώμα πάγου η οποία έχει εγκλωβίσει και το Akademik Shokalskiy και θα επιχειρούσε σήμερα να περάσει μέσα από τον πάγο.

Το Aurora Australis παραμένει σε μια απόσταση 7 ν.μ. βόρεια του Snow Dragon ώστε να παρέξει βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ωστόσο αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί είναι τα επόμενα βήματα σε περίπτωση που το κινέζικο παγοθραυστικό κολλήσει τελικά στους πάγους.


* με πληροφορίες από το AP
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail