Είμαι ακόμη άνθρωπος;

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημερα!!Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. 


Της Χρύσας Κατσιτοπούλου 

Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις!Εμεις??Για πιο λογο να πρωτοδιαρτυρηθουμε? Εδω στην Ελλαδα εχουν καταπατηθει τα παντα!!Η ανθρωπινη ζωη!Ολα!Κοβουν το ηλεκτρικο ρευμα σε οικογενειες ανεργες,με μωρα παιδια,με καρκινοπαθεις... Δε μας ανηκει η χωρα μας,την τυχη της την οριζουν αλλοι ,οι παγκοσμιοι τοκογλυφοι! Αρωστοι ανθρωποι δεν εχουν τα φαρμακα τους!Υποσυτισμενοι ανθρωποι στημενοι στις ουρες για ενα συσσιτιο!Υποσυτισμενοι μαθητες,μωρακια!Αλλοι λιμοκτονουν σιωπηλα γιατι ντραιποντε να ζητησουν βοηθεια.Νιωθουν ντροπη για την φτωχεια τους ,για την πεινα τους!!

Αδικο!! Ντροπη πρεπει να νιωθουν μονο αυτοι που μας εφτασαν εδω!!Αυτοι που μας επεβελλαν το μνημονιο!!Αυτοι που κατεκλεψαν το δημοσιο χρημα τοσα χρονια!Αυτοι που ζουνε ανεμελα κατω απο τις ζεστες φτερουγες της Βουλευτικης ασυλιας!!Ανελεητα βολεμενα καθαρματα!Κλεινουν σχολεια!!Κλεινουν ειδικα σχολεια, παιδια με ειδικες αναγκες τα πετανε στον Καιαδα!Κλεινουν νοσοκομεια,κοβουν συνταξεις απο γεροντακια ,απο περηφανους ανθρωπους που δουλευαν μια ζωη σκληρα και τιμια!!Δουλευαν μια ζωη και τωρα τους λενε "ζησε με 300 ευρω"!Με λιγα λογια "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν". Μας εκαναν ζητιανους!!Ειμαστε αιχμαλωτοι μιας ζωης που δεν διαλεξαμε...Αναγκαζομαστε να φυγουμε απο τα σπιτια μας , απο την χωρα μας!(ΑΝ υπαρχει εξοδος...) Εχουμε κλειστο οριζοντα,νεκρα ονειρα!!Δεν εχουμε οξυγονο!Δεν αναπνεουμε πλεον απο τον φοβο για το τι μας ξημερωνει το αυριο!!Ζουμε χωρις θερμανση,παγωνει το σωμα μας!!Εχουν παγωσει οι ψυχες μας!!Εχει παγωσει το μυαλο μας!Δεν λειτουργει!Ποναμε τοσο πολυ που πλεον αποφευγουμε να σκεφτουμε,να νιωσουμε!Καθε μερα η φρικη μεγαλωνει!Ανθρωποι χανουν την ζωη τους επειδη προσπαθουν να ζεσταθουν με ενα μαγκαλι!!Καθημερινα αυτοκτονουν συνανθρωποι μας ,πλεον εγινε συνιθισμενη ειδηση...


Ακομη μια αυτοκτονια.Ακομη ενα νουμερο για τις στατιστικες!Ζουμε χωρις ονειρα!!Πια ονειρα??Νεα ερωτευμενα ζευγαρια δεν μπορουν να κανουν ενα παιδι λογο ανεργιας...Πως θα υπαρξει μελλον αν δεν ερχονται στον κοσμο νεες ζωες??Αν σταματησει να υπαρχει η αγαπη??Φοβουνται να ερωτευθουν οι νεοι!Η ανεργια εχει τσακισει το δικαιωμα στο ονειρο!! Ζουμε την απολυτη εξαθλιωση!Καθε μερα οι ανασφαλιστοι αυξανονται!ΑΝ εχεις δουλεια σου δινουν ψιχουλα και πρεπει να λες και ευχαριστω επειδη εχεις δουλεια!!Τα πτυχια μας δεν εχουν καμια αξια!! Πτυχια-κωλοχαρτα!! Βγαινεις στον δρομο να φωναξεις για τα δικαιωματα σου και σε σπανε στο ξυλο!! Ξυλο,δακρυγονα και σου βουλωνουν το στομα!!Πια ανθρωπινα δικαιωματα??Δεν ειμαστε πια ανθρωποι!!Φυτοζωουμε! Εχουμε πεθανει και δεν το ξερουμε!Εχουμε χασει οτι πολυτιμοτερο εχουμε την αξιοπρεπεια μας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ γιατι αν ειχαμε δεν θα ανεχομασταν αλλο αυτο που ζουμε!Μας εχει κυριευσει ο φοβος και δεν βλεπουμε την αληθεια!!Αργοπεθαινουμε!!Μας σκοτωνουν αργα και σταθερα και εμεις τους κοιταζουμε απαθεις, μαστουρωμενοι απο τον φοβο και την αρνηση της πραγματικοτητας!!Εχουμε μπεδεψει την αισιοδοξεια και την ελπιδα με την αρνηση!!

Αποφευγουμε να δουμε την αληθεια γιατι ποναει!!Ηρθε η ωρα να την δουμε!Να την κοιταξουμε καταματα και να θυμωσουμε!!Αν δεν το κανουμε ΤΩΡΑ τελειωσαμε!!Παγκοσμια ημερα ανθρωπινων δικαιωματων σημερα και μια ερωτηση εχω στο μυαλο μου...

Ειμαι ακομη ανθρωπος??

Ειμαι??Ειμαστε?

Καληνυχτα μας και καλα μας Χριστουγεννα....Μην ξεχασουμε να αναψουμε πολλα λαμπακια στο χριστουγεννιατικο δεντρο μας φετος (οσοι εχουμε ακομη ηλεκτρικο ρευμα.)Να αναψουμε πολλα λαμπακια, να στολισουμε το δεντρο μας με οσο πιο πολλα στολιδια και γιρλαντες μπορουμε για να κρυψουμε το σκοταδι του μυαλου μας και την αληθεια!!Καλη μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail