Εκκλησία με μάσκαρα και γούνες ή με αγιαστούρα και πετραχήλι;

Ξεκινώ λέγοντας προκαταβολικά πως ούτε άγιος είμαι, ούτε τίποτε. Στο τέλος όπως όλοι μας θα κριθώ κι εγώ για το πέρασμά μου από αυτή τη ζωή. Τι έκανα, τι δεν έκανα.


του Στρατή Μαζίδη

Όμως εικόνες σαν αυτή με τον φερόμενο αρχιμανδρίτη να φορά γουνάκια, με μάσκαρα και άλλα τέτοια, να με συγχωρείτε δεν μπορώ να την ανεχθώ. Η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να παρατήσει για λίγο τα περιουσιακά της και να κοιτάξει ποιους στην ευχή χειροτονεί και αναβαθμίζει νωρίς νωρίς σε αρχιμανδρίτες.

Προσέξτε. Αρχιμανδρίτης, δηλαδή αρχηγός μάνδρας, επικεφαλής άλλων κληρικών ή μοναχών. Επικεφαλής που ο εικονιζόμενος;

Στα πάρτι; Στα βαψίματα; Στις πόζες; Στη μάσκαρα και τα μασκαριλίκια;

Βέβαια η αλήθεια είναι σκληρή. Μια τέτοια κοινωνία, τέτοιους ιερείς θα αναδείξει. Δεν υπάρχουν πια σήμερα Νόννα, Εμμέλεια και Ανθούσα. Υπάρχει Νίτσα, Πίτσα και Κατίνα.

Στα αρχαία χρόνια δεν ήταν εύκολη ούτε η είσοδος ούτε η άνοδος στην ιεραρχία. Σήμερα μέσα στο γενικότερο κλίμα της εκκοσμίκευσης, τα πάντα έχουν απλοποιηθεί.

Κάποιοι θα πουν πως κακώς δημοσιεύονται αυτά διότι κλωνίζονται οι παιζόμενοι. Το σέβομαι αλλά
 δεν το δέχομαι. Όποιος πιστεύει, πιστεύει. Άλλωστε στο Χριστό πιστεύει, όχι στον κάθε ρασοφόρο. Τα κακώς κείμενα δε γίνεται να κρύβονται κάτω από το χαλί. Το χάλι στο χαλί, όχι.

Να βγει η Εκκλησία και να ενημερώσει το πλήρωμά της για την περίπτωση αυτή και τις προθέσεις της.

Δεν υποχρέωσε κανείς αυτό τον άνθρωπο να λάβει την ιεροσύνη ή τους επισκόπους να βιαστούν να του τη μεταδώσουν.

Ας έκανε αυτά που έκανε εκτός Εκκλησίας, κανείς δε θα σκανδαλιζόταν, εντός όμως; Αλίμονο σε αυτόν εξαιτίας του οποίου έρχεται το σκάνδαλο λέει ο ίδιος ο Κύριος.

Η Εκκλησία καλείται να κάνει μια ενδοσκόπηση, να θέσει εκτός αυτή τη μειοψηφία που θίγει το σύνολό της και να βγει πιο δυνατή, μπροστά με το λαό για το λαό.

Σε μια πονηρή εποχή, οι όποιοι χριστιανοί έχουν απομείνει, ελάχιστοι πραγματικά, χρειάζονται καθοδηγητές και στήριξη.

Αν είχαν ανάγκη από μασκαράδες, γνωρίζουν πολύ καλά που θα τους βρουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail