Οργισμένη η Μόσχα! Χτυπήθηκε η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό

Η Ρωσία καταδίκασε την επίθεση στην πρεσβεία της στη Δαμασκό κάνοντας λόγο για  «τρομοκρατική πράξη».
Ένα βλήμα όλμου έπληξε το χώρο της ρωσικής πρεσβείας σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι και ένα άλλο έξω από τα όριά της με απολογισμό το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων εννέα.

"Ένα βλήμα εξερράγη στο έδαφος της διπλωματικής αποστολής και ένα ακόμη κοντά στο φράχτη έξω από την πρεσβεία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με το συμβάν.
Η πρεσβεία έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές ενώ όπως επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας όλη η διπλωματική αποστολή είναι καλά στην υγεία της.
Ωστόσο, εννέα Σύριοι συμπεριλαμβανομένων των φρουρών ασφαλείας της πρεσβείας έχουν τραυματιστεί και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι επιθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών "στο κέντρο της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στο έδαφος της πρεσβείας της Ρωσίας, έχουν γίνει πιο συχνές πρόσφατα.
«Εμείς τις αντιμετωπίζουμε ως πράξεις τρομοκρατίας τόσο των των δραστών όσο και εκείνων που ενθαρρύνουν και κατευθύνουν αυτές τις ενέργειες και πρέπει να τιμωρηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Κατά τους τελευταίους μήνες του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, οι αντάρτες έχουν ξεκινήσει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις στην αριστοκρατική συνοικία Mazraa της Δαμασκού, η οποία φιλοξενεί στεγάζει πολλές πρεσβείες αλλά και ανώτερους αξιωματούχους της Συρίας.
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο σε μια παρόμοια επίθεση στη ρωσική πρεσβείας τραυματίστηκαν τρεις ανθρώποι.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης στη Συρία, η ρωσική πρεσβεία υπέστη τη χειρότερη ζημιά τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο κτίριο σκοτώνοντας 50 ανθρώπους στον αυτοκινητόδρομο της Δαμασκού. Τότε κανείς δεν τραυματίστηκε στην πρεσβεία, αλλά η έκρηξη ανατίναξε τα παράθυρα στο κτίριο.

Απόδοση: Στρατής Μαζίδης για τη Freepen.gr από τη Ρωσία Σήμερα
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail