Το καύσιμο της Σκέψης στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Του Γιάννη Κουντουρογιάννη.

Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει τα κόμματα να αλλάξουν τρόπους δράσης και λειτουργίας. Να κάνουν αυτοκάθαρση.Μα είναι παράλογο να περιμένεις πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα κόμματα είναι από την φύση τους ενώσεις οργανωμένων συμφερόντων, που για την επίτευξη των στόχων τους ακόμα και καλοπροαίρετα είναι αναγκασμένα να αποδεχτούν και να επιβάλλουν στα μέλη τους αρχές και όρους , αυτό δηλαδή που ονομάζουν ως ιδεολογική βάση τους.

 Έχει πια αποδειχτεί από τα πράγματα και τις καταστάσεις που ζούμε, διανύοντας τα χρόνια της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, πως κανένας κομματικός σχηματισμός - ακόμα και όσοι προωθούν πατριωτική και κοινωνική πολιτική ιδεολογία- δεν βρίσκουν εν τέλει τον τρόπο να αποβάλλουν τα αρνητικά χαρακτηριστικά της προωθούμενης από τα μέλη τους εξατομικευμένης Συμφεροντολογίας.

 Είναι τόσο απλό...αφού αν δεν υπήρχε ανάγκη της προώθησης αυτής της εξατομικευμένης - κομματικής συμφεροντολογίας τότε πραγματικά δεν θα υπήρχε ανάγκη και λειτουργίας κομμάτων.

 Διάβασα πρόσφατα πως στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχουν παρατάξεις και κομματικά σχήματα και πως θα εκλέγουμε μόνο Νομάρχη, Δήμαρχο, ενώ η εκλογή Συμβούλων θα είναι ελεύθερη και θα επιλέγουμε από κοινό ψηφοδέλτιο έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν τους πιο άξιους κατά την κρίση της πλειοψηφία και χωρίς τον περιορισμό που προσδίδει η μέχρι και σήμερα ένταξη τους σε εξατομικευμένων συμφερόντων κομματικούς μηχανισμούς, δεξιούς , κεντρώους, αριστερούς...

 Αφού λοιπόν όλα τα κόμματα νοιάζονται για το καλό της Πατρίδας ας αποφασίσουν επιτέλους να δώσουν λύση στα  προβλήματα που τα ίδια δημιούργησαν.Ας καταργηθούν εκουσίως, δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να υπάρχουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία εφόσον πραγματικά θέλουμε να έχουμε πραγματική κοινοβουλευτική δημοκρατία.Οι αντιπρόσωποι του Λαού εκλέγονται και δέχονται Εντολή από τους πολίτες και όχι από τις οργανωμένες ομάδες συμφερόντων.

 Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι εξυπηρετεί την Δημοκρατία η λειτουργία των κομμάτων....Τις ιδεολογίες τις γεννά η ίδια η Κοινωνία και όχι τα κόμματα.Οι Πολίτες οφείλουν με σκοπό το κοινό καλό του Δήμου...να εκλέγουν με βάση την αξία, την ικανότητα και την ιδεολογία του Αντιπροσώπου που επιλέγουν και όχι με βάση τις επιδιώξεις φανερές ή κρυφές μιας ουσιαστικά ανέλεγκτης από τους ίδιους ομάδας- ένωσης συμφερόντων που στο όνομα της Δημοκρατίας , όταν αποκτήσουν το δικαίωμα της άσκησης κυβερνητικής εξουσίας αθετούν ή μεταλλάσσουν τις δεσμεύσεις, τα κοινωνικά συμβόλαια και τα πολιτικά προγράμματα  τους.

 Υπάρχουν τρόποι....Βούληση δεν υπάρχει...από εκείνους που τα κόμματα τους τρέφουν, αλλά κι απ όλους εμάς που τα κόμματα μας στερούν την τροφή...

 Την πνευματική κυρίως τροφή, το καύσιμο της Σκέψης...

e-nemesis.eu
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail