Η Μαφία των Πολιτικών



Από λίγες εφημερίδες και μερικά sites



  • Είκοσι εννιά διώξεις για τα υποβρύχια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι διορισμένοι από τον ίδιο και τους περί αυτόν, στελέχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνδικαλιστές, πρώην νομάρχες, εξ απορρήτων σύμβουλοι, στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών... Όλοι παραπέμπονται από την 3η ειδική ανακρίτρια. (RealNews και άλλες)



  • Ενάμισι εκατομμύρια ευρώ δήλωσε η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου για αγορές αυτοκινήτων και δικύκλων για το έτος 2010. (RealNews και άλλες)



  • Βουλευτής της ΝΔ είχε προσληφθεί στα 17 της χρόνια από τον δήμαρχο πατέρα της. (ΝΕΑ)



  • Με τον νόμο Σιούφα, τον οποίο ψήφισαν με χέρια και με πόδια άπαντα τα κόμματα της βουλής, τακτοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Βουλής κουνιάδες, γιοί κουμπάρων, κουμπάροι, κόρες, γιοί, ανιψιές, ανιψιοί, φίλοι και φίλοι φίλων. Αλλά και υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, της ΕΣΥΕ, συνταξιούχοι, παλιοί συνεργάτες πρώην και νυν πρωθυπουργών, διοικητών της ΕΥΠ, βουλευτών, συγγενείς άλλων υπαλλήλων της Βουλής. Με καθαρές προσλήψεις, με αποσπάσεις σε άσχετους οργανισμούς, μετακλητοί με μονιμοποιήσεις με πλεονάζοντα χρόνο. (Ρεπορτάζ RealNews)



  • Εκατοντάδες περιπτώσεις εικονικών δωρεών από ιδιώτες επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες κλπ, προς εκκλησίες και μονές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010, εντοπίστηκαν μόνο στη Β΄ΔΟΥ Πατρών, που παρήγαγε επιστροφή φόρου πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ. Μόνο στην Β’ ΔΟΥ της Πάτρας. Ποιος ελέγχει τις ψευτοδωρεές; Κανένας. (Επερώτηση βουλευτών)



  • Την ίδια στιγμή, βγαίνουν στη δημοσιότητα πάρα πολύ καυτές καταγγελίες για πολιτικούς της πρώτης γραμμής δημοσιότητας ότι έπαιρναν λεφτά από παραδικαστικά κυκλώματα και την μαφία των ακινήτων. Πρόκειται για υπόθεση που διερευνά ο αντεισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος εκτός από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο "αρχικοριός" της ΕΥΠ, έχει στη διάθεσή του και μία κατάθεση που έχει δώσει πέρσι τέτοια περίοδο ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Όταν (και εάν) σκάσει αυτή η βόμβα, πολλοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν. (αποκλειστικό από directnews.gr)



  • Την ίδια στιγμή βεβαίως, το τραπεζικό σύστημα έχει ανοίξει τους κρουνούς του για τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες, που σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν στη χρεοκοπία υγιείς επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν τα μάτια και πετάνε τα λεφτά τους σε χρεωκοπημένες ενημερωτικές επιχειρήσεις. Οι συνειρμοί είναι εύκολοι. (Μαυρίδης/Capital.gr)


«Εξοφλήστε Άμεσα τις Ληξιπρόθεσμες Οφειλές σας προς τους Ιδιώτες»


Την ίδια στιγμή, η Τρόϊκα τους λέει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε εάν δεν πληρώστε εδώ και τώρα τα 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστάτε σε ιδιώτες. Χρήματα σας δίνουμε, αλλά τα σπαταλάτε εκεί που σας βολεύει. Στα δικά σας παιδιά. Στους αιώνιους ευεργετημένους. Σκοπεύουμε μάλιστα να σας δώσουμε περισσότερα προκειμένου να εξοφλήσετε τους πιστωτές σας. Όμως δεν σας εμπιστευόμαστε, πρώτον ότι θα τους εξοφλήσετε και δεύτερον, ότι δεν θα το επαναλάβετε.

Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει 9.3 δισ. ευρώ, ας κάνουμε μια διαίρεση με τα ελληνικά νοικοκυριά προκύπτει περίπου 30.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Και επειδή περιλάβαμε και τα νοικοκυριά των υπάλληλων  και των συνταξιούχων του δημοσίου προς τους οποίους δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αν τα αφαιρέσουμε, μιλάμε πλέον για 45.000 με 52.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Ανα φορολογητέα μονάδα.


Αυτά είναι λεφτά προς μικρές κατασκευαστικές επιχειρήσεις και προμηθευτές από τους ΟΤΑ και μια τεράστια γκάμα εξαρτώμενων από το δημόσιο φορέων, όπως νοσοκομεία, υπηρεσίες υπουργείων, ΔΕΚΟ κ.λπ.

Συλλαμβάνετε το μέγεθος της απάτης;


Τα παπαγαλάκια τους υπερασπίζονται είτε χρησιμοποιώντας με στεγνό quote την εμετική ρήση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», είτε παραφράζοντάς τη, είτε και διανθίζοντάς την με παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα εξίσου ανυπόληπτα στοιχεία και πίνακες που μαγειρεύει το ΥπΟικ.

Δεν έχει σημασία αν λένε χονδρά ψέματα ή αν παραποιούν την αλήθεια. Σημασία έχει να προκύπτει για τον μέσο έλληνα φορολογούμενο η σκιά της συνενοχής. Για να το βουλώσει επιτέλους αυτή η πλέμπα. Για να μπορεί η Μαφία των Πολιτικών να συνεχίσει το πάρτι για το οποίο γράψαμε πιο πάνω. Χωρίς παραφωνίες.
Νεότερη Παλαιότερη
* * * Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειας της σελίδας
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail