Τραγωδία στη Βαλτική με νεκρό κι αγνοούμενο εξαιτίας δύο ναυτικών που βρέθηκαν τύφλα στο μεθύσι

Divers work aboard the Danish cargo ship Karin Hoej which collided with the British cargo ship Scot Carrier on the Baltic Sea, December 13, 2021 - Reuters / Johan Nilsson;  TT News Agency
Freepen.gr - Δύο μέλη του πληρώματος ενός βρετανικού φορτηγού πλοίου που συγκρούστηκε με ένα δανέζικο πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα αποκαλύφθηκε ότι ήταν μεθυσμένοι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, το οποίο οδήγησε σε τουλάχιστον έναν θάνατο, μεταδίδει το Russia Today.

Τα δύο πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική Θάλασσα τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν θάνατο από το πλήρωμα του δανέζικου πλοίου και έναν ακόμη αγνοούμενο. Το δανέζικο πλοίο – «Karin Hoj» – ανατράπηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ενώ το βρετανικό πλοίο – το «Scot Carrier» – και το πλήρωμά του αναφέρθηκε ότι δεν υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Αν και η ακριβής αιτία της σύγκρουσης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, δύο μέλη του πληρώματος από το «Scot Carrier» φέρεται να έχουν υπερβεί το όριο μέθης κατά τη διεξαγωγή τεστ από τις σουηδικές αρχές.

Ο Jonatan Tholin, επικεφαλής της έρευνας της Σουηδίας για το περιστατικό, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «έχουν προκύψει πρόσθετες ποινικές υποψίες, συμπεριλαμβανομένης της βαριάς μέθης στη θάλασσα». Η πλοιοκτήτρια του «Scot Carrier», Scotline Marine Holdings, επιβεβαίωσε επίσης σε δήλωση ότι δύο μέλη του πληρώματος απέτυχαν σε τεστ αλκοολούχων ποτών.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες, γίνεται κατανοητό ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του «Scot Carrier» υποβλήθηκαν σε έλεγχο για ναρκωτικά και αλκοόλ με δύο μέλη πληρώματος να υπερβαίνουν το νόμιμο όριο» , αποκάλυψε η Scotline Marine Holdings, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία έχει μια αυστηρή πολιτική σε θέματα ναρκωτικών κι αλκοόλ και «μηδενική ανοχή για τυχόν παραβιάσεις που συμβαίνουν». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail