Δύο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια θα τεθούν σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό το Δεκέμβριο

ITAR-TASS/Maxim Vorkunkov
Freepen.gr - Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα πυρηνικά υποβρύχια Project 955A (Borei-A) και Project 885M (Yasen-M) Knyaz Oleg και Novosibirsk, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

«Το Δεκέμβριο, σχεδιάζεται η παράδοση των πρώτων σειριακής κατασκευής πυρηνοκίνητων καταδρομικών Knyaz Oleg και Novosibirsk», δήλωσε ο αρχηγός Άμυνας στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει επί του παρόντος τέσσερα υποβρύχια μεταφοράς πυραύλων Project 955/Project 955A. Κάθε ένα από τα υποβρύχια Project 955/Project 955A φέρει 16 διηπειρωτικά βλήματα Bulava (ICBM). Το Sevmash Shipyard στα βορειοδυτικά της Ρωσίας κατασκευάζει επίσης έξι πυρηνικά υποβρύχια Project 885M.

Τα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία της Ρωσίας

Τα πυρηνικά υποβρύχια που φέρουν πυραύλους Project 955A (Borei-A) έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το στήριγμα των θαλάσσιων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας. Φέρουν 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava ως βασικό οπλισμό τους. Σε σύγκριση με τη βασική σειρά Borei, τα υποβρύχια Borei-A διαθέτουν καλύτερες δυνατότητες ακουστικής μυστικότητας (acoustic stealth), ελιγμών και τρεξίματος σε βαθιά θάλασσα και βελτιωμένο σύστημα ελέγχου οπλισμού.

Τα πυρηνικά υποβρύχια Project 885M (Yasen-M) είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr-PL και Oniks ως βασικά όπλα κρούσης.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail