Η Ρωσία ανησυχεί για τις απρογραμμάτιστες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορά της - Πούτιν

Freepen.gr - Οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελούν απειλή για τη Ρωσία και προκαλούν ανησυχίες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του επενδυτικού φόρουμ VTB Capital "Russia Calling!" την Τρίτη.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανησυχεί ως ένα βαθμό για τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά στα σύνορά της, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας μόλις πρόσφατα, όταν στρατηγικά βομβαρδιστικά πετούσαν μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, οπλισμένα με όπλα ακριβείας και ενδεχομένως ακόμη και πυρηνικά όπλα. Όλα αυτά αποτελούν απειλή για εμάς», είπε ο Πούτιν.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πιθανή η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος σημείωσε πψς αυτή η απειλή είχε συζητηθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν η Ρωσία πραγματοποίησε τις στρατιωτικές της ασκήσεις.

«Όμως, όπως βλέπουμε, δε συνέβη», είπε. "Δεν πρόκειται για τη μεταφορά στρατευμάτων ή όχι, για τη διεξαγωγή ενός πολέμου ή όχι. Πρόκειται για τη δημιουργία σχέσεων για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης, βιώσιμης ανάπτυξης και την εξέταση των συμφερόντων ασφάλειας όλων των παραγόντων της διεθνούς δραστηριότητας".

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «κανείς δε θα βιώσει οποιεσδήποτε απειλές», εάν όλοι ειλικρινά το φιλοδοξούν. Εν τω μεταξύ, σημείωσε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Ντονμπάς.

«Όσον αφορά τις απειλές, οι άνθρωποι που ζουν στις δύο ακόμη μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες - LPR και DPR [Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ - TASS], αντιμετωπίζουν επίσης συνεχείς απειλές κατά τη μετεγκατάσταση δυνάμεων κοντά στα εδάφη τους», είπε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail