Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή συστημάτων που «τυφλώνουν» τα όπλα ακριβείας του εχθρού - δεν υπάρχουν ανάλογα στον κόσμο

Freepen.gr - Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε την παραγωγή οπλικών συστημάτων αντι-ακριβείας.

Στο πλαίσιο όλο και περισσότερων χωρών που υιοθετούν όπλα ακριβείας, Ρώσοι ειδικοί έχουν αναπτύξει με επιτυχία και, όπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή μοναδικών συστημάτων που ακυρώνουν τις ικανότητες μάχης των όπλων ακριβείας του εχθρού. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας Rostec, τα νέα συστήματα είναι ικανά να τυφλώνουν τα όπλα υψηλής ακρίβειας του εχθρού, με αποτέλεσμα, αντί να καταστρέφονται με ακρίβεια στόχοι, οι πύραυλοι και τα πυρομαχικά να εκτρέπονται κατά δεκάδες μέτρα, χωρίς να προκαλούν ζημιές.

Η υπηρεσία Τύπου της κρατικής εταιρείας Rostec αναφέρει ότι ένα μοναδικό ρωσικό σύστημα ανιχνεύει ανεξάρτητα έναν πύραυλο υψηλής ακρίβειας που πλησιάζει ένα όχημα μάχης και δημιουργεί μια σχεδόν αδιαπέραστη οθόνη καπνού, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να μην μπορεί να οδηγηθεί με ακρίβεια σε έναν στόχο και να είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα χάσει τον στόχο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο ρωσικό σύστημα είναι «καθολικό» και ικανό να προστατεύει από εχθρικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας με λέιζερ, οπτική, θερμική και καθοδήγηση ραντάρ.

Λαμβάνοντας υπόψη την αρχική σειριακή παραγωγή, στο εγγύς μέλλον τα συστήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό και στο μέλλον, πιθανότατα θα εξάγονται σε άλλες χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail