Συνομιλίες για μεγάλα ντιλς μεταξύ Αιγύπτου-Νότιας Κορέας: Πυρηνική τεχνολογία, νέα ναυπηγεία και οβιδοβόλα στο μενού

Freepen.gr - Τις συνομιλίες μεταξύ Αιγύπτου και Νότιας Κορέας σχετικά με την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης στον πυρηνικό σταθμό El-Dabaa αποκαλύπτει ο αμυντικός αναλυτής, Μαχμούντ Γκαμάλ. Εκτός όμως τούτου, τρέχουν συνομιλίες για την κατασκευή ναυπηγείου κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ από τη Samsung Heavy Industries.

Για τα ναυπηγεία ενδιαφέρον έχει δείξει και ο γερμανικός όμιλος Lürssen που μαζί με άλλες εταιρείες ανταγωνίζονται με τη Samsung για να πάρουν την προσφορά κατασκευής. Το ναυπηγείο θα συμβάλει στην κατασκευή εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων.

Επίσης ο Γκαμάλ κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις για την αγορά του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου (Howitzer) K-9 Thunder με μεταφορά τεχνολογίας αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail