Με μια βροχή έκλεισε η χώρα - Να περιμένουμε και διάγγελμα του πρωθυπουργού;

Καράβια βγήκαν στη στεριά
και πιάσανε τα όρη
ποιος είδε βάρκα στο Χελμό
στο Μέτσοβο βαπόρι

Χθες το πρωί αναρτούσα για πλάκα στο facebook το εξής "Πώς και δεν έγινε καμιά προληπτική εκκένωση της χώρας ή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω βροχής;". Έντεκα ώρες αργότερα συνέβη κι αυτό. Απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους κι ένα άτυπο lockdown για...μια βροχή.

Του Στρατή Μαζίδη

Η [κάθε] κυβέρνηση εξυπηρετείται να επικαλείται στην κάθε στραβή που της τυχαίνει την...κλιματική αλλαγή (η οποία από αρκετούς επιστήμονες αμφισβητείται). Εμπρησμοί; Κλιματική αλλαγή. Πλημμύρα; Κλιματική αλλαγή κι όχι πχ τα ποτάμια που κλείσαμε και τα ρέματα που μπαζώσαμε στην Αθήνα. Φταίει ο Μπάλλος, η Αθηνά, ο Ζορμπάς, ο έτσι, ο γιουβέτσι κ.ο.κ.

Η αλήθεια είναι πως η χώρα έκλεισε για μία βροχή. 

Πώς το λεωφορείο μετετράπη σε υποβρύχιο; Ο Μπάλλος φταίει ή το ανύπαρκτο δίκτυο ομβρύων υδάτων; Εν τω μεταξύ μιλάμε για μια περιοχή όπου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε μια σειρά έργων και αλλαγών στους δρόμους. Θυμάμαι ένα καλοκαίρι στην ίδια περιοχή όπου λόγω νεροποντής κολλήσαμε με το 040 από Πειραιά για Σύνταγμα και απόλαυσα το...μπάνιο μου εγκαταλείποντας με τους υπόλοιπους επιβάτες το λεωφορείο.

Στη γειτονιά μου που είτε δεν υπάρχει δίκτυο αγωγών ομβρύων υδάτων είτε όπου υπάρχει, οι σχάρες είναι βουλωμένες από χρόνια, είχα τη χαρά να γίνω για λίγη ώρα καπετάνιος.

Αν ζούσαμε σε μια κανονική χώρα και διαθέταμε φυσιολογικό κράτος δε θα πνιγόμασταν σε μια βροχή. Δε ζούμε όμως σε κανονική χώρα. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε και τον πρωθυπουργό να απευθύνει διάγγελμα για τη βροχή.

Τι να κάνουμε; Από καταβολής κόσμου είθισται να βρέχει. Να κλείσουμε τη χώρα και φέτος μέχρι τον Απρίλιο που φτιάχνει ο καιρός; Ας μη βάζουμε ιδέες... Ποτέ δεν ξέρεις... Ένα sms που σου παγώνει το αίμα και καθαρίσαμε, όπως λέει κι ο φίλος στη φωτογραφία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail