20 μέρες δίπλα σε νοσούντα κορωνοϊό. Μία εμπειρία νόσησης αλλά και μη νόσησης

Engin_Akyurt / pixabay
 Τα γεγονότα είναι πραγματικά. Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί.

Η Ιωάννα νιώθει μία κούραση και μία αδιαθεσία στο στομάχι επί δύο μέρες. Την τρίτη μέρα κάνει ένα «self test» το οποίο βγαίνει αρνητικό. Ήταν Κυριακή. Πηγαίνει στην εκκλησία με τον Δημήτρη, το σύζυγό της, αλλά εκείνη παραμένει στον προαύλιο χώρο. Μεταλαμβάνουν και οι δύο Σώμα και Αίμα Χριστού.

Την επομένη νιώθει πάλι τα ίδια συμπτώματα. Αποφασίζουν να πάει για «rapid test» στο πλησιέστερο κέντρο υγείας. Πρώτο τεστ θετικό. Δεύτερο τεστ πάλι θετικό. Θερμοκρασία σώματος 37,3. Επόμενος σταθμός, το πλησιέστερο νοσοκομείο για μοριακό τεστ.

Ήταν μεσημέρι. Κανείς στην είσοδο του νοσοκομείου. Ψάχνοντας και ρωτώντας ενημερώνονται για το που πρέπει να απευθυνθούν. Η αίθουσα αναμονής πριν τον χώρο διενέργειας των τεστ ήταν … στο πεζοδρόμιο. Υπό «κλιματισμό» 39 βαθμών κελσίου. Εκεί, περίμεναν ήδη, άλλοι δύο άνθρωποι. Η Ιωάννα κάθετε στο πεζοδρόμιο, κάτω από ένα μικρό δέντρο.

Η καυτή αναμονή κράτησε 40 περίπου λεπτά. «Rapid test» της Ιωάννας πάλι θετικό. «Rapid test» του Δημήτρη αρνητικό. Άλλωστε δεν είχε συμπτώματα. Ξαφνικά περνάει από μπροστά τους ένα φορείο με έναν ημίγυμνο άνθρωπο, ανοίγει μία πόρτα λίγο πιο πέρα και τον βάζουν μέσα. Σχεδόν αμέσως, ανοίγει μία άλλη πόρτα πίσω αριστερά τους και εμφανίζεται μία γυναίκα που απευθύνεται προς τον νοσοκόμο. Ο νοσοκόμος που έκανε τα τεστ σε ύποπτα «κρούσματα» κορωνοϊού, φαίνεται πως πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στους έκτακτους ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων. Γίνεται και το μοριακό τεστ στην Ιωάννα και αποχωρούν.

Γυρνώντας σπίτι η Ιωάννα μετράει την θερμοκρασία της. Ένδειξη 38,3. Ξαπλώνει και μετά από 2 ώρες την ελέγχει πάλι. 37,4. Ο Δημήτρης αναρωτήθηκε πόσο περισσότερο μπορεί να επηρεαζόταν η κατάστασης της υγείας ενός ανθρώπου με εξασθενημένο οργανισμό, από εκείνη την αναμονή για «υγειονομικό» έλεγχο κορωνοϊού υπό τους 39 βαθμούς κελσίου.

Το βράδυ καλεί την Ιωάννα ο γιατρός του νοσοκομείου. Τη ρωτάει για τα συμπτώματα, το ιστορικό, τις επαφές και τα υπόλοιπα σχετικά. Το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου θα γινόταν γνωστό το επόμενο βράδυ.

Πράγματι, το επόμενο βράδυ καλεί ο γιατρός για να την ενημερώσει ότι το μοριακό τεστ ήταν θετικό. Καραντίνα για 10 μέρες η Ιωάννα, 14 μέρες για τον Δημήτρη, αλλά και για τη μητέρα της. Ο πατέρας της απαλλάχθηκε λόγω «εμβολίου».

Ο Δημήτρης διερωτήθηκε: Μα καλά αφού και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν, γιατί τα πρωτόκολλα των «ειδικών» δεν προβλέπουν τη διενέργεια ενός μοριακού τεστ, έστω για προληπτικούς λόγους. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει τον ιό.

Η Ιωάννα και ο Δημήτρης επικοινωνούν με τον πατέρα τους για να τον παρακαλέσουν να είναι προσεκτικός και αν αισθανθεί κάτι περίεργο να το αναφέρει. Εκείνος παραξενεύτηκε, γιατί όπως είπε είχε κάνει το «εμβόλιο». Είχε την εντύπωση πως είναι πλήρως προστατευμένος, αλλά και ακίνδυνος για τους γύρω του. Του εξήγησαν, προβληματίστηκε, περιόρισε τις κινήσεις του, στις οποίες ήταν πιο προσεκτικός.

Την άλλη μέρα το πρωί ο Δημήτρης με την πεθερά-μητέρα του φεύγουν για το νοσοκομείο. Το προηγούμενο βράδυ και εκείνο το πρωί είχαν παρατηρήσει ένα 36,9-37,0.

Στην «αίθουσα» αναμονής του πεζοδρομίου, συναντάνε 3 άτομα. Η ζέστη υποφερτή. Ήταν νωρίς το πρωί. Σύμμαχος ο προσανατολισμός του κτιρίου που προσέφερε σκιά. Ο αρχιτεκτονικός προσανατολισμός του ήταν μάλλον «σοφά» μελετημένος από το επιτελικό κράτος.

Η αναμονή κράτησε περίπου 20 λεπτά. Μπαίνουν για έλεγχο. Τα «Rapid test» αρνητικά και για τους δύο. Τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ θα τα μαθαίνανε «σύντομα». Το επόμενο βράδυ. Αποχωρώντας, αντικρίζουν καμιά 10αριά ανθρώπους στον υπαίθριο χώρο αναμονής για έλεγχο κορωνοϊού.

Την επόμενη μέρα η κατάσταση της συζύγου παραμένει ίδια. Εξάντληση, υπνηλία και θερμοκρασία 37,0 με 37,3. Το βράδυ δεν κάλεσε κανείς. Προφανώς τα μοριακά τεστ ήταν αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση το επιτελικό κράτος θεωρεί περιττό να ενημερώσει.

Την άλλη μέρα, ο Δημήτρης προσπαθεί να επιβεβαιώσει την υπόθεση περί αρνητικών μοριακών τεστ. Το επιτελικό κράτος «πετάει». Μετά από 3-4 διερευνητικά τηλέφωνα, επιβεβαιώνει τα αρνητικά αποτελέσματα.

Τις επόμενες δύο μέρες η Ιωάννα είχε μία ελαφρά επιδείνωση. Έπειτα, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται σταδιακά και ελαφρά, μέχρι που μετά από μερικές μέρες έγινε τελείως καλά. Τα συμπτώματα κράτησαν περισσότερες από τις 10 μέρες της καραντίνας των υγειονομικών πρωτοκόλλων των «ειδικών». Λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη μέρα εμφάνισης, πλησίασαν τις 20 μέρες. Εκείνη παρέμενε στο σπίτι.

Με την Ιωάννα δεν επικοινώνησε κανείς για να διερευνήσει την πορεία της υγείας της μετά την ενημέρωση για το αποτέλεσμα του μοριακού της τεστ. Μόνο η γιατρός του κέντρου υγείας από δικό της ενδιαφέρον, μία γιατρός φίλη της, καθώς και η ιδιώτης γιατρός στην οποία απευθύνθηκε για ιατρική υποστήριξη.

Ποιος καλούσε; H αστυνομία για να διαπιστώσει αν τηρείται η καραντίνα. Το επιτελικό κράτος και τα υγειονομικά πρωτόκολλα των «ειδικών» έχουν φροντίσει να «κυνηγάει» η αστυνομία και όχι ο γιατρός τους νοσούντες με κορωνοϊό.

Η Ιωάννα και ο Δημήτρης επικοινώνησαν εξ αρχής με όσους είχαν έρθει σε επαφή και δε μπόρεσαν να καταλάβουν πώς και από ποιον κόλλησε η Ιωάννα.

Ο ιερέας, αρκετά μεγάλος σε ηλικία, ο οποίος κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία όταν μετέλαβαν ο Δημήτρης και η ήδη νοσούσα Ιωάννα, δεν παρουσίασε σύμπτωμα. Για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας συνομιλίας που είχε με τον Δημήτρη, έκανε τρεις φορές «rapid test». Όλα ήταν αρνητικά. Τροφή για προβληματισμό στους «ειδικούς» του κουταλιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησης της Ιωάννας, συνολικά 20 μέρες, ο Δημήτρης δεν παρουσίασε συμπτώματα. Κι ας ήταν συνέχεια δίπλα της.

Δε δέχθηκε να απομονωθεί η Ιωάννα σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού τους. Του φάνηκε αδιανόητο να απομονωθεί η γυναίκα του. Ούτε μάσκα φόρεσαν. Η Ιωάννα για να έχει ανεμπόδιστη αναπνοή και ο Δημήτρης για να της δείξει ότι δε θεωρεί πως έχει κάτι επικίνδυνο για εκείνην, αλλά και για εκείνον.

Στα δύσκολα είναι που ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται στήριξη και φροντίδα. Ειδικά με τον κορωνοϊό το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν περάσει οι «ειδικοί» και η κυβέρνηση επηρεάζει δυσμενώς την ψυχολογία οποιουδήποτε νοσήσει, όσο δυνατός και να είναι. Και η καλή ψυχολογία ενός ασθενή αποτελεί πολύ σοβαρό παράγοντα για την πορεία της ασθένειας.

Μετά από αρκετές μέρες ο Δημήτρης έκανε τεστ αντισωμάτων. Αρνητικό. Είχε κάνει άλλο ένα τεστ, 4 μήνες πριν, το οποίο και τότε ήταν αρνητικό.

Η Ιωάννα και ο Δημήτρης δεν επιθυμούν να προβούν σε ιατρική πράξη χορήγησης φαρμακευτικού σκευάσματος με εκτίμηση πρόληψης από βαριά νόσηση από τον κορωνοϊό.

Προβληματίζονται με τα λεγόμενα των «ειδικών» και τα υγειονομικά τους πρωτόκολλα.

Δεν απορρίπτουν ενημερώσεις επιστημόνων όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Luc Montagnie, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι παρέμειναν και παραμένουν ενωμένοι.


Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 3 Σεπτεμβρίου 2021

www.eksadaktylos.gr


Σημείωση:

Γιάννης Ιωαννίδης: ιατρός και καθηγητής στο 2ο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου το Stanford University (Το ΕΚΠΑ είναι 220ο). Συγκαταλέγεται στους 10 επιστήμονες παγκοσμίως με τις περισσότερες ερευνητικές αναφορές κατά την τρέχουσα περίοδο. Κατέχει 38 διεθνείς επιστημονικές βραβεύσεις.

Luc Montagnie: ιατρός, ιολόγος. Του απονεμήθηκε το βραβείο νόμπελ ιατρικής το 2008.

Δημήτρης Κούβελας: ιατρός, καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) την περίοδο 2014-2017.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: ιατρός και ερευνητής στα πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής. Ανακηρύχθηκε Highly Cited Researcher 2019 από το Web of Science, μια λίστα ερευνητών με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια επιστήμη σε 21 επιστημονικούς τομείς την τελευταία δεκαετία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail