Το παλάτι του Ερντογάν καίει 60.000 λίρες ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα!

Freepen.gr - Το πολυτελές προεδρικό παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 60.000 τουρκικών λιρών καθημερινά και ο λογαριασμός αγγίζει συνολικά τα 21,6 εκατομμύρια λίρες ετησίως, ανακοίνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Ο λογαριασμός ρεύματος του παλατιού τέθηκε υπό αμφισβήτηση αφού ο ηγέτης του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu είπε στον πρόεδρο να σβήσει τα φώτα στα 150 δωμάτια της κατοικίας του σε ένα tweet στις 26 Αυγούστου, γράφει η duvarenglish.com.

"Ο κόσμος δεν μπορεί να συμβαδίσει με την πομπώδη εμφάνισή σας", δήλωσε ο Kılıçdaroğlu στον Ερντογάν, αφού ο πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η Τουρκία βρίσκεται σε μια νέα εποχή επιτάχυνσης.

Ο ημερήσιος λογαριασμός ισχύος του παλατιού είναι κατά μέσο όρο 60.000 τουρκικές λίρες, το οποίο ανέρχεται σε 21,6 εκατομμύρια λίρες ετησίως και ισούται με την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες συνοικίες της πόλης, δήλωσε ο βουλευτής του CHP στην Κωνσταντινούπολη, Gürsel Tekin.

"Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το ποσό ισούται περίπου με το μέσο σύνολο ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται σε 17.000 σπίτια", δήλωσε ο Tekin. «Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν βασικά έξοδα για 250.000 άτομα για έναν ολόκληρο μήνα».

Σημειώνοντας ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) διεξάγει μια εκστρατεία κατά των απορριμμάτων σε εθνικό επίπεδο, ο Τεκίν είπε ότι οι πόροι της Τουρκίας καταστρέφονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail