Μάζης: Τα τουρκικά drones στην Κύπρο έχουν στόχο το Ισραήλ και αποτελούν απειλή για την Αίγυπτο

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης σχολιάζει την παρουσία των τουρκικών drones στο Λευκόνοικο της Κύπρου και τη συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ για τα Rafale. Για τα drones ο κύριος καθηγητής εξήγησε ότι πρόκειται για drones κατόπευσης και drones επιθετικά τα οποία είναι 17 χιλιόμετρα από την πράσινη γραμμή και έχουν κύριο στόχο το Ισραήλ. 

Ουσιαστικά έχουν γίνει για να χτυπήσουν τις πλωτές βάσεις των Ισραηλινών για τα γεωτρύπανα. Δηλαδή να απειλήσουν τις πλωτές υποδομές οι οποίες βρίσκονται στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Επεσήμανε επίσης ότι αυτά τα drones αποτελούν και την Αίγυπτο, η οποία πάγωσε τις συνομιλίες της με την Τουρκία πλέον, όταν η τελευταία δεν έκανε δεκτούς τους 10 όρους που είχαν θέσει οι Αιγύπτιοι. 

Σε ότι αφορά τη συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ για τα Rafale υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Γαλλικής κυβέρνησης αφού η κατασκευάστρια εταιρεία Dassault, είναι ιδιωτική πολυεθνική εταιρεία και μπορεί να κάνει ότι θέλει. 

Το μόνο που μπορεί να κάνει η Γαλλική κυβέρνηση είναι να συμβουλεύσει τη Dassault να επέμβει στο Κατάρ και να του πει ότι καλό θα είναι να μην περάσουν τα όπλα τα οποία σας πουλήσαμε, σε άλλα χέρια διότι θα έχουμε προβλήματα με το γαλλικό κράτος. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail