«Η αλήθεια θα έρθει στο φως» για τα έθνη που αναζητούν την παγκόσμια ηγεσία

PPPSDavid / pixabay
Η ιστορία μας υπενθυμίζει ότι τα μεγάλα έθνη έχουν καταρρεύσει όταν οι ηγέτες τους απέτυχαν στην τελική δοκιμασία - αυτό που απαιτεί ακλόνητο θάρρος, διορατικό όραμα και αποφασιστικό πατριωτισμό.

gatestoneinstitute.org - Lawrence Kadish / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ιστορικός Paul Kennedy γράφει στο βιβλίο του «Η άνοδος και η πτώση των Μεγάλων Δυνάμεων» πως αυτοκρατορίες ικανές να φέρουν ανώτερους οικονομικούς και τεχνολογικούς πόρους για να αντέξουν, επικρατούσαν πάντα στον σκληρό αγώνα για την παγκόσμια δύναμη. Δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1989, το βιβλίο του δεν είναι μόνο σχετικό με το σήμερα, αλλά πρέπει να διαβαστεί στην Ουάσιγκτον.

Κάποιος πρέπει να αναρωτιέται αν υπάρχει κανείς επί του παρόντος στο Λευκό Οίκο του Μπάιντεν που να είναι εξοικειωμένος με την έρευνα του Κένεντι, η οποία εκτείνεται στους αιώνες, από την αδιαμφισβήτητη ηγεσία της Ισπανίας στα 1500 έως το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι ένας χάρτης πορείας που οδηγεί τους αναγνώστες κατευθείαν στις πύλες του Πεκίνου, όπου η σημερινή κομμουνιστική ηγεσία αξιοποίησε την τεράστια οικονομική δύναμη, ένα αυξανόμενο οπλοστάσιο όπλων μαζικής καταστροφής και μια τεχνολογία παρακολούθησης του πληθυσμού της που ο Στάλιν και ο Χίτλερ μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν.


Οι τρέχουσες δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν τις εκπληκτικές ειδήσεις ότι η Κομμουνιστική Κίνα χτίζει αυτό που οι αναλυτές άμυνας πιστεύουν ότι είναι περισσότερα από 100 νέα σιλό για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Αυτή η δράση δεν μπορεί να ληφθεί ως μεμονωμένη απόφαση: η Κομμουνιστική Κίνα έχει αυξήσει δραματικά την στρατιωτική της δύναμη - από ένα ναυτικό που πηγαίνει στον ωκεανό σε νέα μαχητικά στελθ σε ένα επιθετικό διαστημικό πρόγραμμα. 

Οι ηγέτες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) φαίνεται επίσης να μην σκέφτονται καθόλου που τα διαστημικά τους σκάφη πέφτουν πίσω στη γη όπου κι αν μπορούν. Εν τω μεταξύ, η δημοκρατία του Χονγκ Κονγκ στραγγαλίζεται, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα επιδιώκει να συντρίψει τη μειονότητα των Ουιγούρων σε μεγάλα στρατόπεδα.

Η παγκόσμια σκιά της Κίνας μεγαλώνει. Αυτό το φθινόπωρο θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη επέτειο του ιού COVID από το Wuhan, του οποίου η πραγματική καταγωγή εντός της Κίνας συζητείται ακόμη από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας που δε διαθέτει τόσο τα μέσα όσο και την πολιτική βούληση να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα που θα αποκαλύψουν την αλήθεια.

Ενάντια σε αυτό το χτύπημα από το Πεκίνο, η διοίκηση του Μπάιντεν φαίνεται να κοιμάται. Σε απάντηση στους δημοσιογράφους στο ζήτημα της στρατιωτικής επέκτασης του Κ.Κ.Κ. λένε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός μας θα είναι - στην ουσία - επίπεδος, στην καλύτερη περίπτωση. Υπάρχουν επείγουσες ανάγκες και αξίζει να αυξηθούν οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες, αλλά οι Κινέζοι μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνουν τον στρατό τους με σιγουριά ότι δεν επενδύουμε οπουδήποτε κοντά στα ποσά που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε στις κινήσεις τους. Κουνώντας τα χέρια ως ανήμποροι να αντιδράσουμε, η απάντηση του Μπάιντεν στην οργή των Ουιγούρων είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών του εκδίδει κυρώσεις που πιθανότατα δεν θα γινόταν αντιληπτές από την Κίνα, εκτός αν διαβάσουν το δελτίο τύπου.

Καθώς το Κ.Κ.Κ. σχεδιάζει προσεκτικά την στρατηγική του για επιστροφή στην παγκόσμια κυριαρχία, δεν θα ήταν έκπληξη αν σκέφτονται τη σοφία ενός από τους ιδρυτές της Αμερικής, του Πάτρικ Χένρι, ο οποίος έγραψε: «Δεν έχω κανέναν τρόπο να κρίνω το μέλλον, αλλά από το παρελθόν». Θα έβλεπαν ένα Λευκό Οίκο του Μπάιντεν ανίκανο να εμπνεύσει τον πολίτη του, αδιάφορο στην κρίση και έχοντας καταληφθεί από προοδευτικούς ιδεολόγους των οποίων οι πολιτικές θα δημιουργήσουν ένα τόσο μεγάλο χρέος που θα απειλήσει το μέλλον του έθνους μας.

Παρόλο που αυτά τα λάθη, οι οβελτηρίες και οι χαμένες ευκαιρίες εντοπίζονται νωρίς στη διάρκεια του Μπάιντεν, οι Κινέζοι γνωρίζουν επίσης την παροιμία ότι «η Αλήθεια δεν κρύβεται» - θα εμφανιστεί σε κάποιο σημείο και θα γίνει εμφανής σε όλους. Όταν συμβεί αυτό, θα έχει η Αμερική τα μέσα να διατηρήσει την ασφάλεια και την ελευθερία της;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail