Γερμανική Mελέτη διαπιστώνει ότι ο εγκλεισμός δεν είχε καμία επίδραση στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Zero
Ηedge 5-6-21

Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Μια σημαντική νέα μελέτη γερμανών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου διαπίστωσε ότι τα lockdowns δεν είχαν καμία επίδραση στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα.

«Οι στατιστικολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου δεν βρήκαν «άμεση σύνδεση» μεταξύ του γερμανικού αποκλεισμού και της μείωσης των ποσοστών μόλυνσης στη χώρα», αναφέρει η Telegraph.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, και στις τρεις περιπτώσεις πριν η Γερμανία επιβάλει τους αποκλεισμούς της τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο, τα ποσοστά μόλυνσης είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται.

Ο ρυθμός R – ο αριθμός που υποδεικνύει σε πόσα άλλα άτομα ένα μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό – ήταν ήδη κάτω από 1 πριν από την έναρξη ισχύος των περιορισμών αποκλεισμού.

Όπως επισημάναμε πέρυσι, μια μελέτη που διέρρευσε μέσα από το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψε ότι ο αντίκτυπος του αποκλεισμού της χώρας θα μπορούσε να καταλήξει να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον κορωνοϊό λόγω θυμάτων άλλων σοβαρών ασθενειών που δεν υπέστησαν θεραπεία.

Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εγκλεισμοί είναι εντελώς άχρηστοι και δεν λειτουργούν.

Μια μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους επιστήμονες και δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο από ερευνητές του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι τα υποχρεωτικά lockdowns δεν παρέχουν περισσότερα οφέλη για την ανάσχεση της εξάπλωσης του COVID-19 από τα εθελοντικά μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τον Μάρτιο, ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ Δρ Jay Bhattacharya δήλωσε στο Newsweek ότι τα lockdowns covid-19 είναι «το χειρότερο λάθος δημόσιας υγείας τα τελευταία 100 χρόνια».

Νωρίτερα αυτό το έτος, ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια Ντιούκ, Χάρβαρντ και Τζωνς Χόπκινς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρξουν περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι τις επόμενες δύο δεκαετίες ως αποτέλεσμα των εγκλεισμών.

Άλλες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα lockdowns θα «καταστρέψουν συντηρητικά τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα χρόνια ανθρώπινης ζωής» από ό,τι σώζουν.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.