Ο Ζελένσκι απογοητευμένος με τον Μπάιντεν, ελπίζει σε κάποιο μεγαλύτερο σχέδιο α λα...Μάικλ Τζόρνταν!

Freepen.gr - Στις 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλντιμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την «έκπληξη» και την «απογοήτευσή του» που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η πρώτη σειρά του Nord Stream 2 και ότι δεν θα τον συναντούσε.

Ο Zelensky εξακολουθεί να φαίνεται να μην χάνει την ελπίδα του, συγκρίνοντας τον Biden με τον "Michael Jordan", ο οποίος μερικές φορές κάνει αμφισβητήσιμα "παιχνίδια" που αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να "σκοράρει ένα τρίποντο και να κερδίσει στο τέλος" αναφέρει το southfront.org.

«Ξέρετε, αυτό μου θυμίζει πώς έπαιζε ο Μάικλ Τζόρνταν. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης μπάσκετ, χωρίς να θίγω άλλους υπέροχους παίκτες του ΝΒΑ, οι οποίοι είναι πράγματι πολλοί. Ακόμα και ο Μάικλ Τζόρνταν συχνά δελεάζει τον αντίπαλό του, μερικές φορές δείχνοντας αδυναμία ή ακόμα και σημάδια ασθένειας. Είχε μια ποικιλία από μυστικά κόλπα για να κάνει τον αντίπαλό του να νιώσει χαλαρός και να του επιβάλει τη δική του τακτική, επιβάλλοντας την ψευδή αίσθηση της στενής νίκης. Και τότε ο Τζόρνταν θα άλλαζε δραματικά την τακτική του και θα έπαιρνε τη νίκη την τελευταία στιγμή. Αυτό ήταν μέρος της τακτικής του. Ως εκ τούτου, πιστεύω τελικά ότι ο Μπάιντεν είναι Τζόρνταν στην πολιτική », είπε.

    «Νομίζω ότι το τελευταίο τρίποντο του δεν είναι ακόμα στο δίχτυ και θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό είναι όλα μέρος της τακτικής του. Εάν αυτό δεν ισχύει, αυτό θα είναι πολύ κρίμα, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαι σίγουρος. Θα υπάρχει η αίσθηση ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Ρωσία θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επικρατήσει έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

Η απογοήτευσή του επιδεινώθηκε μετά την 4η Ιουνίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης σειράς του Nord Stream 2.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τον αγωγό «γεωπολιτικό έργο του Κρεμλίνου που απειλεί την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια». Ωστόσο, ο Μπάιντεν υποστήριξε τις αμερικανικές κυρώσεις στην εταιρεία που εργάζεται για την ολοκλήρωση του αγωγού.

Ο Ζέλενσκι είπε ότι έχει περάσει από το θυμό και τώρα θα περιέγραφε το συναίσθημά του ως απογοήτευση. Είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν του είχε προσφέρει «άμεσα μηνύματα» πως οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να μπλοκάρουν τον αγωγό.

Το ρωσικό αέριο ρέει επί του παρόντος μέσω της Ουκρανίας για την Ευρώπη. Ο Nord Stream 2, ένας αγωγός φυσικού αερίου Ρωσίας-Γερμανίας, θα επέτρεπε στη Ρωσία να παρακάμψει και να απομονώσει το Κίεβο. Ο Ζελένσκι είπε ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία.

    «Αυτό είναι ένα όπλο, ένα πραγματικό όπλο… στα χέρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε. "Δεν είναι πολύ κατανοητό ... ότι οι σφαίρες σε αυτό το όπλο μπορούν ενδεχομένως να παρασχεθούν από μια τόσο μεγάλη χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες".

Ωστόσο, ο Ζελένσκι ήλπιζε ότι ο Μπάιντεν θα τον συναντούσε πριν από τη σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν τον Ιούνιο. Όμως η επιθυμία του δεν ικανοποιήθηκε.

    «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τακτικά συνεργαστεί με Ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με το Nord Stream 2. Πριν από τη διαβίβαση της πιο πρόσφατης έκθεσης στο Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον και ανώτερους αξιωματούχους στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού προσωπικού του προέδρου, για το περιεχόμενο της έκθεσης", δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο Axios.

    «Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Ουκρανία καθώς πιέζουμε τη Γερμανία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που θέτει ο Nord Stream 2 στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Χαιρετίζουμε επίσης την άμεση συνεργασία της Ουκρανίας με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις ανησυχίες τους».

    «Όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν στη Γενεύη, θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως έκανε και στις δύο προηγούμενες εκκλήσεις του προς τον Πρόεδρο Πούτιν».

Υπήρχαν προβληματισμοί για την πρόσκληση του Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον, αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποφάσισε να αντικαταστήσει τη δοίκηση της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz. Αυτή η κίνηση οδήγησε σε ανησυχίες στη διοίκηση που αποσύρθηκε από τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι πρότεινε τη σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν για να αναζητήσει μια «σταθερή και προβλέψιμη» σχέση με το Ρώσο πρόεδρο, προς απογοήτευση του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail