Ιταλοί κι Αιγύπτιοι ζητούν να φύγουν Τούρκοι και μισθοφόροι από τη Λιβύη

Chickenonline / pixabay
Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη, ώστε το βορειοαφρικανικό έθνος να μπορέσει να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση και να διεξάγει εγκαίρως τις γενικές εκλογές.

«Υπάρχουν πολλά έργα, μερικά έχουν σημειώσει πρόοδο, άλλα χρειάζονται ασφάλεια στο χώρο εργασίας, οπότε πρώτα πρέπει να εφαρμόσουν την κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια οι Σύριοι μισθοφόροι και οι Τούρκοι στρατιώτες πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη», δήλωσε ο Ντράγκι ενώ στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Αυτός είναι ο δρόμος με τον οποίο η Λιβύη μπορεί να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της χώρας. Η πρωταρχική του ανάγκη είναι η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, αυτό σημαίνει ότι ο στρατός, οι μαχητές, οι μισθοφόροι άλλων χωρών πρέπει να φύγουν», επανέλαβε ο Ντράγκι.

Τη Δευτέρα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρυ επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις του για τις περιφερειακές πολιτικές της Τουρκίας, λέγοντας: «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις με αυτήν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό».

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Αιγύπτιος Υπουργός απαίτησε την έξοδο όλων των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτη πολιτική και όσοι τους μετέφεραν, πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ο Σούκρι τόνισε επίσης τη σημασία της Άγκυρας να αποστασιοποιηθεί από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την Αίγυπτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail