2 Απριλίου: Όχι στο Σπούτνικ, δεν έχει έγκριση - 11 Ιουνίου: Μπείτε όλοι μέσα ό,τι εμβόλιο κι αν κάνατε

spencerbdavis1 / pixabay
Αυτή η γωνιά ήταν από τις πρώτες που μίλησε για τον κορωνοϊό στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020 όταν κάποιοι, μετέπειτα αγιοποιηθέντες στη χώρα της υπερβολής, καθησύχαζαν σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο. Με διάφορες σκέψεις μας κατά το πέρασμα του χρόνου επιχειρηματολογήσαμε για το ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε την κρίση μόνο επικοινωνιακά και καθόλου υγειονομικά. Πέρυσι ποντάριζε στον ήλιο, φέτος στα εμβόλια, του χρόνου ίσως κάπου αλλού.

Του Στρατή Μαζίδη

Την ώρα λοιπόν που διάφοροι κυβερνητικοί, είτε αιρετοί (Γεωργιάδης), είτε δοτοί που δεν εξέλεξε ο λαός (πχ Πέτσας, Σκέρτσος) οραματίζονται μια νέα Νότια Αφρική της εποχής του απαρτχάιντ χωρίζοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη, η ίδια η κυβέρνηση αυτοαναιρείται μόνη της κι ενώ η αντιπολίτευση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Ήταν 2 Απριλίου του 2021 όταν ο πρωθυπουργός στην τριτομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία [https://primeminister.gr/2021/04/02/26197] ανέφερε:

«Λοιπόν, αυτή τη στιγμή οι χώρες οι οποίες έχουν αγοράσει το «Sputnik» είναι οι εξής: η Ουγγαρία του κ. Όρμπαν, πρώτη και καλύτερη, χωρίς έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χωρίς καν έγκριση από τον εγχώριο οργανισμό, μόνο με την υπόσχεση της Ρωσίας ότι το εμβόλιο δουλεύει. Το εμβόλιο μπορεί να δουλεύει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα καλό εμβόλιο, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να εγκριθεί.

Εμείς έχουμε πιέσει την Ευρώπη να εγκρίνει το «Sputnik» και η Ευρώπη να αγοράσει -εάν υπάρχει, που έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει, παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία- και το ρωσικό εμβόλιο και να το μοιράσει και αυτό όπως μοιράζει τα υπόλοιπα εμβόλια. Πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ. Και δεν φαντάζομαι να θέλετε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας, και θα κλείσω με αυτή την παρατήρηση, υπάρχει μια σατανική σκέψη. Η σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία. Όπου ο τέως συνάδελφός μου Πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο «Sputnik», έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του.

Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας φοβάμαι ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι»

Ωστόσο χθες (11-6-2021) η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου [https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/8960-enhmerwsh-diapisteymenwn-syntaktwn-apo-ton-yfypoyrgo-politikhs-prostasias-kai-diaxeirishs-krisewn-niko-xardalia-thn-kathhghtria-paidiatrikhs-loimwksiologias-bana-papaeyaggeloy-kai-ton-epikoyro-kathhghth-epidhmiologias-gkika-magiorkinh2] ανέφερε κατά την ενημέρωση:

«Σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εισηγηθήκαμε την αποδοχή τρίτων εμβολίων ως απαιτούμενο για την είσοδο στην χώρα, πέραν των εμβολίων που έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον ΕΜΑ. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίναμε εμβόλια, τα εμβόλια Novavax, Sinovac/BioΝΤech, Sputnik, Sinopharm και Cansino Biologics»

Φαντάζομαι όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημαντική αυτή αντίθεση των παραπάνω υπογραμμισμένων αποσπασμάτων. Τη μια να μην εισάγουμε εμβόλια που δεν έχουν την έγκριση του ΕΜΑ αφήνοντας υπόνοιες για την αποτελεσματικότητα τους και την άλλη ανοίγουμε τις πόρτες και τους δεχόμαστε ό,τι εμβόλιο κι αν έχουν κάνει.

Ποιος να τους πάρει στα σοβαρά μετά ή να τους εμπιστευτεί;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail