Η Τουρκία καταδίκασε 266.811 ανθρώπους σε φυλακή για τρομοκρατία τα τελευταία 4 χρόνια

Freepen.gr - Τα τουρκικά δικαστήρια καταδίκασαν 266.811 άτομα σε φυλάκιση για καταδίκες τρομοκρατίας μεταξύ 2016 και 2020, κάνοντας κατάχρηση της αόριστης αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Συλληφθέντων Δικηγόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επισημαίνουν ότι οι Τούρκοι εισαγγελείς απήγγειλαν περισσότερες από 420.000 κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 314 (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση) του τουρκικού ποινικού κώδικα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σημειώνει το turkishminute.com.

Σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Τουρκία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα. Η έκθεση δείχνει ότι επί του παρόντος υπάρχουν συνολικά 30.524 κρατούμενοι στα κράτη μέλη της COE που καταδικάστηκαν για τρομοκρατία και από αυτούς, 29.827 βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο τουρκικός ποινικός κώδικας δεν περιέχει ούτε τον ορισμό του τι συνιστά ένοπλες οργανώσεις και ένοπλες ομάδες ούτε το αδίκημα της ιδιότητας μέλους», αναφέρει η Πρωτοβουλία Συλληφθέντων Δικηγόρων. «Η έλλειψη νομικών ορισμών και κριτηρίων για το τι συνιστά ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και το αδίκημα της συμμετοχής στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση καθιστά αυτά τα άρθρα επιρρεπή σε αυθαίρετη εφαρμογή και κατάχρηση».

Σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα, τα αδικήματα που προβλέπονται στο άρθρο 314 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μεταξύ επτάμισι και 22,5 ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail