Κυβέρνηση: Αλίμονο στους νέους-ακόμα και με επιταγή 150 ευρώ!

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλούσε «λαϊκισμό και φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους νέους ανέργους.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

-Οι νέοι ήταν αυτοί που για ενάμισι χρόνο τώρα διασπείρουν τον ιό! Ιδίως εάν πήγαιναν στις πλατείες ή εάν έμπαιναν στα Πανεπιστήμια, οπότε θα χρειαζόταν τα ΜΑΤ να τους αντιμετωπίσουν, με την παρουσία φυσικά των τηλεοπτικών συνεργείων!

-Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια της χώρας σε χώρους ανομίας-και, συνεπώς, πρέπει να ιδρυθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να προσληφθούν 1000 ειδικοί φρουροί για να καταστείλουν την εγκληματικότητα των φοιτητών και των φοιτητριών!

-Οι νέοι διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

- 18.000 (έως και 25.000) υπολογίζονται ότι θα είναι λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

-Ο κατώτατος μισθός δεν αυξάνεται, η μαύρη εργασία κυριαρχεί, οι νέοι και οι νέες δυσκολεύονται να βγάλουν πέρα το μήνα, πολύ περισσότερο να φτιάξουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά.

-Οι δυο στους τρεις νέους ζουν μαζί με τους γονείς τους. (Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο μέσος όρος των νέων 18-34 ετών που μένουν με γονείς για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλησίον του 50%. Στην ελληνική και την ιταλική επικράτεια το αντίστοιχο ποσοστό είναι 69,4% –μία αύξηση κατά 8,7 μονάδες από το 2011–, ενώ σε χαμηλότερες θέσεις κατατάσσονται σκανδιναβικές και βορειοευρωπαϊκές χώρες, όπως, για παράδειγμα, η Δανία με 17,2% και η Φινλανδία με 19,5%).

-Η πιο μορφωμένη γενιά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας είναι ταυτόχρονα η πρώτη γενιά μετά τον πόλεμο που ζει χειρότερα από τους γονείς της.

-Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στους νέους η αντιπολίτευση είναι μπροστά από την κυβέρνηση.

-Η κυβέρνηση, σε έκτακτο «διάγγελμα» του πρωθυπουργού και δηλώσεις ουκ ολίγων μελών της, ανακοινώνει δωροεπιταγές 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών ως «δωράκι» για να εμβολιαστούν!

-Το «δωράκι» μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επομένη κιόλας της πρώτης δόσης του εμβολιασμού, με κίνδυνο για την υγεία τόσο των νέων, όσο και των επαφών τους εφόσον οι ίδιοι νοσήσουν, καθώς το εμβόλιο έχει πλήρη επίδραση 15 ημέρες μετά και τη δεύτερη δόση.

ΥΓ1: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε έως πρόσφατα πως «η βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων» και χαρακτήριζε «ανέντιμη και ανεύθυνη τη συμπεριφορά τους»!

ΥΓ2: Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , το 2017, χαρακτήριζε «φιλοδώρημα και λαϊκισμό» το επίδομα των 400 ευρώ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους νέους ανέργους!
Προτροπή: Οι νέοι μας, όσο και αν τους προσβάλλει ευθέως το φιλοδώρημα των 150 ευρώ, να προσέλθουν να εμβολιαστούν. Όχι για τα 150 ευρώ, για τον εαυτό τους και για την κοινωνία!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail