"Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη", όταν οι κακές πρακτικές δεν αλλάζουν

Caniceus / pixabay
Δυστυχώς, κάποιες κακές πρακτικές, δεν αλλάζουν. "Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη", ήταν το σύνθημα της νεολαίας στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωσταντίνος Μητσοτάκης, βλέποντας την χαμηλή αποδοχή του στην νεολαία της εποχής, νομοθέτησε χαμηλότερο φόρο στους νέους που θα αγόραζαν αυτοκίνητο, χαμηλού κυβισμού. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Βέβαια, η υπόθεση του εμβολιασμού, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να πεισθούν οι νέοι και γενικά οι πολίτες όλων των ηλικιών να κάνουν το εμβόλιο, για την προστασία των ιδίων και των ηλικιωμένων πολιτών, ιδιαίτερα. 

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, γιατί οι εμβολιασμοί φαίνεται στους πάνω από τα 65 έχει σταματήσει περίπου στο 70% και, αυτό είναι επικίνδυνο, μπροστά στο ενδεχόμενο της επικράτησης της Ινδικής μετάλλαξης ή της επόμενης. 

Όμως τα 150 ευρώ, για να τα αξιοποιήσουν σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας οι νέοι μεταξύ 18-25, που έχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, περίπου στο 20% μέχρι τώρα, αν εμβολιαστούν, δεν είναι μια αξιοπρεπής πολιτική, απέναντι στην νέα γενιά της εποχής μας. 

Καλλιεργεί ακόμη και ένα θέμα επιλογής ζωής, την νοοτροπία της συναλλαγής, καταστροφική για το μέλλον των ανθρώπων και της κοινωνίας, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, με έντονο το στοιχείο της απογοήτευσης για τους νέους, για την αντιμετώπιση από τους μεγαλύτερους και ειδικά από κάθε μορφή εξουσίας. 

Φαίνεται, οι δημοσκοπήσεις πού δείχνουν υψηλή αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ηλικιωμένους και, ισχυρή απόρριψη στους νέους, τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, που φοβάμαι θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, σε μεγάλο μέρος της νεολαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail