Οι Λίβυοι κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ κατά Ιταλών ψαράδων με σκάφος που τους είχε δωρίσει η Ρώμη!

Freepen.gr - Το ιταλικό ναυτικό επιβεβαίωσε ότι το περιπολικό σκάφος που άνοιξε πυρ κατά Ιταλών ψαράδων είχε δωριστεί από τη Ρώμη στους Λίβυους το Νοέμβριο του 2018 για να αναχαιτίζουν τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο, ανέφερε ο Guardian την Παρασκευή.

Ένας Ιταλός ψαράς τραυματίστηκε όταν η μηχανότρατά του δέχθηκε τα πυρά της ακτοφυλακής της Λιβύης. Ωστόσο, το Λιβυκό Ναυτικό αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο και ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Λιβύης Massoud Abdalsamad είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι οι άντρες του «έριξαν προειδοποιητικές βολές εναντίον σκαφών που φέρεται να είχαν καταπατήσει στα ύδατα της Λιβύης».

Οι αρχές της Λιβύης δήλωσαν ότι τρία ιταλικά αλιευτικά σκάφη είχαν εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης χωρίς άδεια πριν από το συμβάν την Πέμπτη.

«Είναι ένα θαύμα που είμαστε ζωντανοί. Μας πυροβόλησαν. Η καμπίνα του σκάφους μας είναι γεμάτη τρύπες», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο καπετάνιος τράτας, Giuseppe Giacalone.

Οι ψαράδες ελευθερώθηκαν μετά την παρέμβαση ενός ιταλικού ναυτικού πλοίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail