Le Monde: Η Ιατρική Ακαδημία προειδοποιεί για τα τεστ του ρινοφάρυγγα και συστήνει του σιέλου για τα παιδιά

Freepen.gr - Την επικινδυνότητα των ρινοφαρυγγικών τεστ για τον κορωνοϊό με τη χρήση του στυλεού αναδεικνύει σε άρθρο της η γαλλική Le Monde με τίτλο: «Covid-19: τα ρινοφαρυγγικά τεστς "δεν είναι χωρίς κίνδυνο", προειδοποιεί η Ακαδημία Ιατρικής».

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας προειδοποιεί πως το τεστ του ρινοφάρυγγα δεν είναι χωρίς κίνδυνο όταν γίνεται εσφαλμένος χειρισμός. Η Ακαδημία υποστηρίζει πως η ρινοφαρυγγική δειγματοληψία μέσω του στυλεού πρέπει να γίνεται από ειδικό προσωπικό ωστόσο με τον πολλαπλασιασμό και την επανάληψη των δειγμάτων που μερικές φορές πραγματοποιούνται σε κατάλληλες συνθήκες προκύπτουν αρκετοί κίνδυνοι.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, μπορεί να προκύψει δυσφορία, πόνος, αιμορραγία ενώ σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα να συνδεθούν τα τεστ αυτά όταν δε γίνονται σωστά και με κίνδυνο μηνιγγίτιδας, αναφέρει η Ακαδημία Ιατρικής επικαλούμενη πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες.

Ως εκ τούτου η Ακαδημία συνιστά οι δειγματοληψίες να γίνονται μόνο από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι μάλιστα πρέπει να λαμβάνουν ιστορικό πριν προχωρήσουν.

Όσον αφορά τα παιδιά συνιστά να προτιμάται το τεστ με δείγμα σάλιου.

Η Ακαδημία Ιατρικής προειδοποιεί επίσης για τη χρήση των selfie test καθώς αυτά μπορεί να μην απαιτούν τόσο βαθιά δειγματοληψία όπως τα άλλα ωστόσο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αρνητικά στοιχεία όταν η λήψη γίνεται πολύ ρηχά αλλά μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη όταν η μπατονέτα κατέβει βαθιά και σε λάθος κατεύθυνση.

Το αναλυτικό δημοσίευμα της LE MONDE μπορείτε να το διαβάσετε εδώ > Covid-19 : les tests naso-pharyngés « ne sont pas sans risque », prévient l’Académie de médecine

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail