Ρωσικά πολεμικά θα συνοδεύουν ιρανικά πλοία ανεφοδιασμού για τη Συρία - Κοινή αίθουσα επιχειρήσεων!

Sputnik . BASEL SHARTOUH
Freepen.gr - Ιδιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο αραβικό Σπούτνικ τη δημιουργία μιας κοινής αίθουσας επιχειρήσεων Ρωσίας, Ιράν, Συρίας με στόχο την εξασφάλιση ασφαλούς και σταθερής ροής εφοδιασμού πετρελαίου, σιταριού και ορισμένων άλλων υλικών στη Συρία μέσω της Μεσογείου.

Οι πηγές ανέφεραν ότι κατά την τελευταία περίοδο πραγματοποιήθηκαν εντατικές συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία, με στόχο να σπάσει ο ασφυκτικός αμερικανικός-Ευρωπαϊκός αποκλεισμός που επιβλήθηκε στη Συρία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το έργο της αποστολής είναι να εξασφαλίσει τον πολυδιάστατο συντονισμό για να εξασφαλίσει την άφιξη του πετρελαίου σε πρώτο χρόνο, ειδικά μετά την κρίση καυσίμων που είναι η μεγαλύτερη που έχει δει η Συρία εδώ και δεκαετίες.

Οι πηγές αποκάλυψαν ότι ο εγκεκριμένος μηχανισμός προβλέπει ρωσικά πολεμικά πλοία να συνοδεύουν ιρανικά πετρελαιοφόρα που έρχονται στη Συρία, μόλις φτάσουν στη μεσογειακή πύλη της Διώρυγας του Σουέζ και μέχρι να φτάσουν στα χωρικά ύδατα της Συρίας, προκειμένου να τα προστατεύσουν από την πειρατεία ή οποιαδήποτε στόχευση διαφορετικής φύσης.

Όσον αφορά τον μηχανισμό λειτουργίας των πλοίων που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο, η πηγή δήλωσε: "η προμήθεια πετρελαίου θα συνεχιστεί κατά την επόμενη περίοδο μέσω της συλλογής ενός αριθμού ιρανικών πλοίων και την αποστολή τους στη Συρία σε μία μόνο παρτίδα, υπό την προϋπόθεση ότι ο ρωσικός ναυτικός στόλος στη Μεσόγειο θα αναλάβει την ασφάλεια της πρόσβασής τους στα συριακά λιμάνια συνεχώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους".

Η δημοσίευση ανέφερε ότι ορισμένα πλοία θα φτάσουν διαδοχικά στη Συρία, με τρόφιμα και ορισμένα πρωτογενή προϊόντα που προορίζονται για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, προτιμώντας να μην προσδιορίσουν την πηγή τους για να μην καταστούν στόχος στην ανοικτή θάλασσα.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο πρόσφατος τριμερής συντονισμός, ο οποίος οδήγησε σε συμφωνίες που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως (στρατηγικές), θα εξασφάλιζε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της συριακής αγοράς σε βασικά εμπορεύματα και υλικά, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό θα αντικατοπτρίζεται επί τόπου μέσα σε λίγες ημέρες.

Ταυτόχρονα, ρωσικά πλοία συνεχίζουν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σιταριού στη Συρία, στο πλαίσιο συμβάσεων που υπογράφηκαν σε παλαιότερες εποχές, και εφαρμόζονται επί του παρόντος και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Συρία εξασφαλίζει τώρα τις ανάγκες της για αλεύρι μέχρι τα μέσα του 2022.

Η διαδοχική άφιξη των προμηθειών σιταριού στη Συρία δείχνει την έναρξη της βαθιάς κρίσης ψωμιού που οι Σύριοι βιώνουν εδώ και αρκετούς μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail