Δημοσκοπήσεις: Η ΝΔ σε ένα χρόνο έχασε σχεδόν δύο...ΚΚΕ - Τι λένε τα νούμερα

Το πώς διαβάζεις τα νούμερα είναι ολόκληρη επιστήμη. Τέσσερα χρόνια στα θρανία έκατσε ένας στατιστικολόγος ώστε να μπορεί να πλησιάσει την αλήθεια που κρύβουν οι αριθμοί.  Μόλις έξι μήνες χρειάζεται ένα δημοσιογράφος σε ένα εργαστήρι ελευθέρων σπουδών για να μάθει πως να τα διαστρεβλώνει παραφράζοντας τα, υποβαθμίζοντας ή αναβαθμίζοντας ότι βολεύει αυτόν που τον πληρώνει.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Επιπλέον είναι γνωστό σε όλους ότι οι δημοσκοπήσεις όσο πιο μακριά βρίσκονται από τις εκλογές τόσο πιο πολύ βοηθούν την εκάστοτε κυβέρνηση. Όμως οι εταιρείες δεν παύει να είναι εταιρείες και δεν μπορούν να παίξουν κορώνα γράμματα τη φήμη και τα έσοδα τους, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει κάθε φορά. 


 Στις δύο εικόνες είναι δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας με 12 μήνες διαφορά. 

Αυτό που δεν ξέρει να διαβάζει τις αλήθειες πίσω από τα νούμερα βλέπει μια τεράστια διαφορά υπέρ της κυβέρνησης. Αυτός που έχει μια μικρή ιδέα βλέπει ότι για δεύτερη φορά στην σύγχρονη ιστορία ένα κυβερνών κόμμα έχει τεράστια πτώση 9,5 μονάδων από πέρυσι το Μάρτιο (στη δεύτερη φωτογραφία φαίνονται με σκίαση τα ποσοστά του Μαρτίου). Και ακόμα δεν τελείωσαν τα λοκντάουν και δεν είναι ορατή η οικονομική καταστροφή που έχουν προκαλέσει. 

9,5% σημαίνει με απλά λόγια ότι η ΝΔ έχει χάσει σχεδόν δύο ΚΚΕ μέσα σε ένα χρόνο. 

Το ακόμα πιο απογοητευτικό νούμερο για την κυβέρνηση είναι ότι ενώ ο Ρυθμός απώλειας τους προηγούμενους μήνες ήταν 0,5 έως 0,7 μονάδες ανά μήνα, εδώ και δύο μήνες είναι σταθερά κολλημένη στη -1 μονάδα κάθε μήνα. Δηλαδή κάθε τρεις μήνες χάνει μια Ελληνική Λύση μέσα από τα χέρια της.
Το είχα.γραψει και παλαιότερα. Η ΝΔ θα χάνει μια μονάδα κάθε φορά που ο Τούρκος βγαίνει παγανια και μια όσο συνεχίζει να ακούει τους "ειδικούς". 

Όσο πλησιάζει η περίοδος προς τις εκλογές που σύμφωνα με πολλούς θα γίνουν στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, τόσο αυτά τα ποσοστά θα συρρικνώνονται. 

Η ιστορία με τον Κουφοντίνα και την στάση της κυβέρνησης - λες και νοιάζεται κανείς εκτός από την τέρμα δεξιά πτέρυγα της ΝΔ για το πού θα εκτίσει την ποινή του ένας κατά συρροή δολοφόνος - βρίσκει την απάντηση της στη συσπείρωση. Η ΝΔ έχει συσπείρωση στο 77% οπότε και ελάχιστα περιθώρια να μαζέψει από κάπου ψήφους, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πιο κάτω, άρα με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail