Ζωντανοί ή νεκροί αγνοούμενοι; Ο Ανδρέας Χατζηλοΐζου που θα τον έστελναν στο Λονδίνο αλλά δεν έφτασε ποτέ

Το θέμα των αγνοουμένων, της Κυπριακής τραγωδίας 43 χρόνια μετά την εισβολή, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται παραμένει η πιο τραγική πτυχή της τουρκικής εισβολής. Στο ντοκιμαντέρ παραγωγής 2010 καταγράφονται οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν από το καλοκαίρι του 1974 για τον εντοπισμό ζώντων αγνοουμένων. Πρόσωπα που αναζήτησαν το θαύμα, όπως ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης, απαντούν στο βασανιστικό ερώτημα αν υπάρχουν αγνοούμενοι εν ζωή. 

Σημαντικές μαρτυρίες καταθέτουν και τρείς πράκτορες της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π), ενώ απαντήσεις δίνει και ο Ραούφ Ντενκτάς για την περίπτωση του μικρού Χριστάκη Λοΐζου. Το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Mega Channel προβλήθηκε στις 13 Αυγούστου 2010 ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένει επίκαιρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Ανδρέα Χατζηλοΐζου, των σοβαρών πληροφοριών για την τύχη του μετά την εισβολή, ο εντοπισμός του και η αποστολή του από την Τουρκία στο Λονδίνο που όμως δεν έγινε ποτέ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail