«Η Τουρκία αποκαθιστά την οθωμανική κληρονομιά στην Αλβανία. Ο Ράμα λέει ομορφαίνει η χώρα»- τούρκικο δημοσίευμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με την υποστήριξη της Τουρκίας στην πόλη Σκόδρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα αποκαταστήσει το Τζαμί Κούρσουνλου. 

Από: echedoros-a.gr

Μάλιστα, δήλωσε ότι ήθελε την αποκατάσταση ορισμένων τζαμιών, τα οποία επίσης θεωρούνται εξαιρετικά παλαιά πολιτιστικά μνημεία. Ο Ράμα είπε, «Αυτό το τζαμί (Τζαμί Kurşunlu) είναι ένα από αυτά. Τελικά, η αποκατάστασή του θα γίνει πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ όμορφο», είπε.

Ο Ράμα, ο οποίος επισκέφθηκε το τζαμί που είναι υπό επισκευή από τη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, με την Υπουργό Πολιτισμού Έλβα Μαργαρίτι, αναφέρθηκε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με αυτήν την επίσκεψη.

Ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν το έργο αποκατάστασης και μετατροπής του ιστορικού τζαμιού και των γύρω περιοχών, ο Ράμα είπε ότι αυτό το μέρος δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τους πιστούς ως Τζαμί, αλλά και η Σκόδρα θα γίνει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

«Αυτό το τζαμί (Τζαμί Kurşunlu) είναι ένα από αυτά. Τελικά θα αποκατασταθεί.Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ όμορφο», δήλωσε ο Ράμα, τονίζοντας ότι ήθελε την αποκατάσταση ορισμένων τζαμιών, τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά πολιτιστικά μνημεία, από το παρελθόν, όπως είπε.

Η υπουργός Μαργαρίτι σημείωσε επίσης ότι το τζαμί θα αποκατασταθεί και θα επιστραφεί στους μουσουλμάνους της πόλης με πλήρως λειτουργικό τρόπο. Το σχετικό πρωτόκολλο για την αποκατάσταση του τζαμιού στη Σκόδρα, υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Ράμα στην Τουρκία τον Ιανουάριο, όπου σε αυτήν υπογράφηκε από την υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι και τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, όπως σημειώνει τη τουρκική ‘Star’.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.