Ζει και είναι γιατρός στην Τουρκία ο πιο μικρός αγνοούμενος του Αττίλα, Χριστάκης Λοΐζου;

Η κυρία Μυροφόρα συγκλόνισε το παγκύπριο μέσα από την εκπομπή "24 ώρες" του Alpha Κύπρου, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου. Η γυναίκα που έχασε το παιδί της στον πόλεμο, με τους Τούρκους να το παίρνουν μακριά, αποκάλυψε το περασμένο καλοκαίρι άγνωστες πτυχές της ζωής της και των ερευνών όλα αυτά τα χρόνια. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το παιδί της ζει, έχει υιοθετηθεί από Τούρκο που ήταν άτεκνος, έχει σπουδάσει Ιατρική στην Αμερική και ζει στην Άγκυρα της Τουρκίας, έχοντας αποκτήσει οικογένεια με παιδιά. Πρόκειται για ένα παιδί για το οποίο ο Ραούφ Ντενκτάς έδινε διαβεβαίωση, τον Ιανουάριο του 1975, ότι ήταν ζωντανό για να την ανασκευάσει λίγες μέρες μετά ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. 

Ο Χριστάκης Γεωργίου (αναφέρεται σε πολλά κείμενα και ως Λοΐζου) είχε τραυματιστεί στο πόδι και μεταφέρθηκε, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο που είχαν στήσει οι Τούρκοι στο Δίκωμο. Σε κάποια στιγμή, η Μυροφόρα λιποθύμησε και όταν συνήλθε, το παιδί της είχε εξαφανιστεί. 

Ένας Τουρκοκύπριος την είχε καθησυχάσει ότι το παιδί της ζει και απλώς μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Από τότε δεν το ξαναείδε, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να το ψάχνει μεγαλώνοντας παράλληλα μόνη τα υπόλοιπα παιδιά της. 

Η κυρία Μυροφόρα το 1974 μαζί με το Χριστάκη έχασε και τον άνδρα της, ενώ δύο χρόνια αργότερα πέθανε μια κόρη της.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή "24 ώρες".

 
 
Διαβάστε επίσης τι έγραψε ο Μακάριος Δρουσιώτης στην Ελευθεροτυπία πριν λίγα χρόνια για την υπόθεση 
 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail