Η Ουκρανία προετοιμάζεται για επίθεση στην Κριμαία

ΑΡ Ρhοtο/Sergei Grits
Freepen.gr - Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) εκτελούν ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα σε τακτική βάση. Για πρώτη φορά, ο ουκρανικός στρατός έχει δηλώσει φανερά ότι κατά τη διάρκεια των πολεμικών σεναρίων ασκήθηκε σε πραγματικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος και όχι έναν υποτιθέμενο εχθρό.

Στις 24 Μαρτίου, η ουκρανική Διοίκηση κοινών δυνάμεων κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει στρατιωτικές ασκήσεις στο νότο της χώρας. Δείχνει στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας στα Ουκρανικά ραντάρ, αναφέρει το southfront.org.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι στρατιώτες πυροβολικού πραγματοποίησαν δεκάδες ασκήσεις μάχης, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με τις μονάδες αναγνώρισης πυροβολικού και της επιχειρησιακής αλλαγής των θέσεων των πλατφορμών εκτόξευσης. Το αντι-πυραυλικό σύνταγμα διεξήγαγε την παρακολούθηση του αέρα και την αναγνώριση των εναέριων στόχων του εχθρού, χρησιμοποιώντας συστήματα πυραύλων αέρος "Osa Akm".

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια, οι τακτικοί υπολογισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν μια πλατφόρμα εκτόξευσης από το έδαφος του αντιπάλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και παρέδωσαν τις συντεταγμένες στόχου στο σημείο διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων. Για την καταστροφή του αντιπάλου, συμμετείχαν δύναμη και μέσα. Επιπλέον, προκειμένου να καταστείλει τις περαιτέρω προσπάθειες της νοημοσύνης (intelligence) του εχθρού να καταστρέψει τα σημεία ανάπτυξής του, μια μονάδα αεριωθούμενων συστημάτων "Smerch" συμμετείχε στις ασκήσεις. - είπε ο διοικητής των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος SergeyNaev.

Εν τω μεταξύ, στις 22 Μαρτίου, ο Διοικητής της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ισχυρίστηκε ότι τα νέα συστήματα αεράμυνας μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας S-500 "Προμηθέας" και S-350 "Vityaz" μπορεί να αναπτυχθούν στην Κριμαία σε κάποια στιγμή. Τώρα, η χερσόνησος βρίσκεται υπό την προστασία των ρωσικών S-400 "Triumph".

Τέτοιες προετοιμασίες από τον ουκρανικό στρατό δεν αντιστοιχούν στις επίσημες δηλώσεις του Κιέβου ότι η χερσόνησος της Κριμαίας είναι μέρος της Ουκρανίας. Ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των δικών τους πολιτών έχουν γίνει μια κοινή πρακτική για την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις εξασφαλίζουν την προστασία των κατοίκων της Χερσονήσου από τον πραγματικό εχθρό τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail