Γιάννης Μάζης - Γιώργος Φίλης: Δυστυχώς δεν έχουμε Τάσσο Παπαδόπουλο Κύπρος κι Ελλάδα δεν πωλούνται

dimitrisvetsikas1969 / Pixabay
Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μίλησε στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Mεταξύ άλλων ο κ.Μάζης σχολιάζει και την “γεωπολιτική των εμβολίων”, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για την ΕΕ.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Τα θέματα που απασχόλησαν:

► Οι δηλώσεις της Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ παρουσία του Χουλουσί Ακάρ

► Η στάση των ΗΠΑ που στήριξαν τους Τούρκους φοιτητές. Τι έχει να πει η Γερμανία;

► Ο,τι συμβαίνει στην Κύπρο θα ακολουθήσει στην Ελλάδα

► Το βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει Τουρκοποιηθεί και τον Νότιο Τμήμα αφελληνίζεται και κάποιοι σε Κύπρο και Ελλάδα λένε ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με την Κύπρο.

► Η υποχωρητικότητα και ο κατευνασμός σε Αιγαίο και Κύπρο. Θα το βρούμε μπροστά μας.

► Η Κύπρος έχει υποστεί δυο εγκλήματα πολέμου, εισβολή και κατοχή και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως βιασμοί, καταστροφή μνημείων, αγνοούμενους και ο αναγκαστικός εποικισμός και οι Τούρκοι θέλουν να τα παραγράψουν

► Η χαλαρή συνοσμπονδία θα δώσει την δυνατότητα να ελέγχει το σύνολο της Κύπρου.

► Πρέπει η Ελλάδα να εγγυηθεί την ασφάλεια της Κύπρου.

► Ο Νίκος Κοτζιάςς χειρίστηκε πολύ καλά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά και αυτή η πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί, από εκεί που την άφησε ο Νίκος Κοτζιάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail