Η πρώτη παρτίδα παραγωγής Su-57 θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή υπερηχητικών όπλων

Sergei Savostyanov/TASS
Freepen.gr - Η πρώτη παρτίδα μαχητικών Sukhoi Su-57 θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή υπερηχητικών όπλων που εκτοξεύονται με αέρα στο κέντρο δοκιμών πτήσης στο Akhtubinsk, ανέφερε μια πηγή στο αμυντικό-βιομηχανικό συγκρότημα στο πρακτορείο TASS την Παρασκευή. 

"Το πρώτο σειριακά παραγόμενο Su-57 παραδόθηκε στο Κέντρο Akhtubinsk στα τέλη Νοεμβρίου. Θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή των νεότερων υπερηχητικών μέσων επίθεσης που εκτοξεύονται από αέρος", ανέφερε η πηγή.

Μια σειρά από θεμελιωδώς νέα όπλα επίθεσης που εκτοξεύονται στον αέρα αναπτύσσονται από την εταιρεία τακτικών πυραύλων.

Επί του παρόντος, μόνο τα μαχητικά MiG-31K που σταθμεύουν στη Νότια στρατιωτική περιοχή είναι ικανά να μεταφέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. 

Νωρίτερα, μια πηγή δήλωσε στο TASS ότι το πρώτο αεροσκάφος Su-57 παραδόθηκε σε ένα αεροπορικό σύνταγμα στη Νότια στρατιωτική περιοχή ενώ άλλα τέσσερα τέτοια αεροπλάνα θα παραδοθούν το 2021.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail