Τελεσίγραφο Χαφτάρ σε Τουρκία: Ή φεύγετε οικειοθελώς από τη Λιβύη ή πάμε σε πόλεμο

Freepen.gr - Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατάρχης Khalifa Haftar, εξέδωσε τελεσίγραφο στην Τουρκία για να επιλέξει αν θα φύγει ειρηνικά από τα εδάφη της Λιβύης ή με πόλεμο, θεωρώντας ότι "μια αποφασιστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών άρχισε να αναδύεται".

Ο Χαφτάρ δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε στην πόλη της Βεγγάζης από τη Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με την ευκαιρία της 69ης επετείου της ανεξαρτησίας της Λιβύης:

"Η ανεξαρτησία δεν έχει αξία, η ελευθερία δεν έχει νόημα, καμία ασφάλεια, καμία ειρήνη ενώ τα πόδια του τουρκικού στρατού μολύνουν την καθαρή μας Γη. Δεν υπάρχει επιλογή για τον εχθρό. Ο κατακτητής μπορεί να φύγει μόνο ειρηνικά και οικειοθελώς, ή με τη δύναμη των όπλων και ισχυρή θέληση".

Συνέχισε: "η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεων σας έχει τελειώσει και πρέπει να επιλέξετε αν θα φύγετε ή θα πολεμήσετε".

Ο Χαφτάρ θεώρησε ότι "η Τουρκία και οι μισθοφόροι της συνεχίζουν να κινητοποιούνται για τον πόλεμο, έναν πόλεμο στον οποίο αν η πρώτη σφαίρα εκτοξευθεί , ας προετοιμαστούν για βέβαιο θάνατο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail