Ρουχάνι: "ξέρουμε ποιος σκότωσε τον Φακριζάντεχ και θα τον εκδικηθούμε"

Freepen.gr - Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη ότι η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει "εγκαίρως" στη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φακριζάντεχ.

Σε δήλωσή της, η ιρανική Προεδρία αναφέρει ότι ο Ρουχάνι θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη δολοφονία του εξέχοντος πυρηνικού επιστήμονα, σε ένα "ειδεχθές έγκλημα και μια απάνθρωπη ενέργεια".

Είπε: "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα είναι απόδειξη της ανικανότητας των αληθινών εχθρών του ιρανικού λαού και η εκδίκηση εναντίον αυτού του Μεγάλου Μάρτυρα για τους δράστες αυτής της δολοφονίας εγκαίρως είναι το δικαίωμα της ιρανικής κυβέρνησης".

Ο Ρουχάνι ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την αλληλεγγύη της Τουρκίας προς τον ιρανικό λαό και την καταδίκη της για τη δολοφονία του Φακριζαντέ, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως σαφές στην Τεχεράνη ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση και πώς έλαβε χώρα η δολοφονία.

Ο Rouhani δήλωσε ότι ο Fakhrizadeh, ο οποίος θεωρήθηκε βασικός παράγοντας στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του καταπολεμώντας τον κοροναϊό, ολοκληρώνοντας την έρευνα, την κατασκευή και την παραγωγή ιατρικών συσκευών και δοκιμών για τη διάγνωση της επιδημίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail