Ζούμε υπό το καθεστώς του "υπαρκτού καραντινισμού" με έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς ηγέτες

distelAPPArath / pixabay
Στο πάλαι ποτέ κομμουνιστικό μπλοκ, όλες οι χώρες ακολουθούσαν ένα σύστημα αυταρχικό, ανελεύθερο και καταστροφικό για την οικονομία αλλά ακόμη και εκεί υπήρχαν κάποιες διαβαθμίσεις. Υπήρχαν κράτη που ακολουθούσαν πιστά την κομμουνιστική ορθοδοξία και δεν άφηναν στους πολίτες τους καμιά ανάσα ελευθερίας, όπως πχ η Αλβανία ή η Βόρεια Κορέα και υπήρχαν και άλλα που ήταν σχετικά πιο φιλελεύθερα και λοξοκοίταζαν προς τη Δύση, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία ή η Γιουγκοσλαβία.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Σήμερα που το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ζει υπό το καθεστώς του "υπαρκτού καραντινισμού" (τηρουμένων των αναλογιών, ό,τι πιο κοντινό στον κομμουνισμό έχει γνωρίσει ποτέ ο Δυτικός κόσμος), παρατηρείται ξανά το ίδιο φαινόμενο, με χώρες που εφαρμόζουν πιο σκληρούς περιορισμούς και άλλες που ακολουθούν πιο ήπια πολιτική.

Βλέποντας, αυτές τις μέρες, τα μαγαζιά, τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα καφέ να ανοίγουν σε όλη την Ευρώπη και εδώ να παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας (σε πολλές χώρες δεν έκλεισαν ποτέ) και λαμβάνοντας υπόψη ότι εδώ και ένα μήνα η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σκληρά λοκντάουν στην Γηραιά Ήπειρο, καταλήγω πως αυτή τη φορά σταθήκαμε άτυχοι, μιας και δεν βρεθήκαμε στην πλευρά εκείνων που εφαρμόζουν, έστω και στα πλαίσια του καραντινισμού, μια σχετικά πιο ήπια και φιλελεύθερη πολιτική.

Βλέπετε, μας έτυχε ο Κούλης Μητσοτάκης, ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς, δογματικούς και αμετανόητους καραντινιστές που, τυφλωμένος από τις ιδεοληψίες του, δεν μπορεί να αντιληφθεί καν τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του. Στον γκρίζο κόσμο του υπαρκτού καραντινισμού, ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Ίμρε Νάγκι, ο Τίτο ή έστω ο Χρουστσώφ. Είναι ο Εμβέρ Χότζα και ο Κιμ Ιλ Σούνγκ στην συσκευασία του ενός και η Ελλάδα κάτι μεταξύ Αλβανίας και Βόρειας Κορέας. Και μπορεί να είμαστε υπερήφανοι που μένουμε πιστοί στην ορθοδοξία και στα εικονίσματα του καραντινισμού ακόμη και όταν όλοι τα εγκαταλείπουν, αλλά την εμμονή σε αυτά τα ουτοπικά, ανεφάρμοστα και απάνθρωπα δόγματα θα την πληρώσουμε όλοι μας πολύ ακριβά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail