Στη Σερβία δεν έχει "καμπάνιες" στα ΜΜΕ: Σε 4 μήνες έστησαν κι άνοιξαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο για Covid

Tanjug/Zoran Žestić
Freepen.gr - Το μεγαλύτερο νοσοκομείο COVID άνοιξε στη Batajnica. Η Πρωθυπουργός Ana Brnabić και ο Υπουργός Υγείας ήταν παρόντες στο άνοιγμα. Η διευθύντρια αυτού του Νοσοκομείου, Tatjana Adžić Vukičević, δήλωσε ότι έχει μεγάλη τιμή να είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου Νοσοκομείου COVID. Είπε επίσης ότι οι πρώτοι ασθενείς έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ δεσμεύτηκε ότι  αυτή και η ομάδα της θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να νικήσουν την επιδημία κοροναϊού, μεταδίδει το b92.net.

Ο υπουργός Υγείας Zlatibor Lončar δήλωσε περήφανος που η Σερβία διαθέτει ένα νοσοκομείο σαν αυτό, "όταν πολύ πλουσιότερες χώρες από τις δικές μας στέλνουν ασθενείς σε άλλες χώρες".

"Ακόμα και σήμερα, δεν είναι σαφές για μένα ότι στα μέσα του καλοκαιριού, όταν χαλαρώσαμε και σκεφτήκαμε ότι όλα θα περάσουν, ο Πρόεδρος της Σερβίας έλαβε την απόφαση να χτίσει δύο μεγάλα νοσοκομεία. Τον παρακολουθήσαμε με σύγχυση και είπε ότι έπρεπε να κατασκευαστεί", είπε ο Loncar.

"Σήμερα, αποδείχθηκε ότι αυτή η απόφαση ήταν ανεκτίμητης σημασίας. Θα έχουμε 250 θέσεις αναπνευστήρα μόνο σε αυτό το νοσοκομείο. Φανταστείτε την ανακούφιση στο υπόλοιπο σύστημα", είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία έχει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν πρόκειται για την καταπολέμηση του κοροναϊού και η ποιότητα της θεραπείας είναι η ίδια σε όλες τις πόλεις.

"Πρέπει να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο αριθμός των μολυσμένων αυξάνεται τώρα, δεν χρειαζόμασταν ποτέ όσο σήμερα την ενότητά μας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν δείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πίεση και να πολεμήσουν και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε", δήλωσε ο Υπουργός Loncar.

"Μια ιστορική μέρα, από κάθε άποψη. Έχουμε κάνει σε τέσσερις μήνες ό, τι δεν έχουμε κάνει σε 40 χρόνια. Ανοίξαμε ένα τεράστιο και όμορφο νοσοκομείο και τώρα σκέφτομαι τι είπε η Δρ Τατιάνα Άντζιτς Βουκίσεβιτς για τη λειτουργία αυτού του...διαστημοπλοίου! Αυτό το νοσοκομείο είναι πραγματικά ένα διαστημόπλοιο και το παίρνουμε την πιο σημαντική στιγμή, με σχεδόν 8.000 ασθενείς, 800 νοσηλευόμενους και όταν το σύστημά μας έχει υπεράριθμες κρατήσεις για τον ένατο μήνα", δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας.

Σύμφωνα με αυτήν, το σύστημα υγείας θα βγει από αυτό ισχυρότερο, με δύο τεράστια νοσοκομεία, με νέες γνώσεις, νέους ανθρώπους.

"Εγγυώμαι σε όλους τους πολίτες της Σερβίας ότι θα κερδίσουμε και ότι δε θα τα παρατήσουμε σε αυτόν τον αγώνα. Κάθε μέρα είναι δύσκολη, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να ανοίξουμε άλλο ένα νοσοκομείο COVID στο Krusevac στις 15 Δεκεμβρίου", δήλωσε η  Brnabic.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail