Το Ιράν έβαλε εκτοξευτές πυραύλων και drones σε φορτηγό πλοίο και το καμαρώνει ως νέο πολεμικό

Freepen.gr - Την Πέμπτη, το Σώμα της Ισλαμικής Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ανακοίνωσε το νεότερο πολεμικό του πλοίο, ένα μετασκευασμένο φορτηγό πλοίο που εξοπλίστηκε για να μεταφέρει εκτοξευτές πυραύλων, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η IRGC ανακοίνωσε το τελευταίο πολεμικό του πλοίο, αφού ένας Ιρανός αξιωματούχος την τρίτη απείλησε τις ΗΠΑ με μια "συντριπτική απάντηση" εάν επιτεθούν στο Ιράν.

Η ιστοσελίδα ειδήσεων Sepah της IRGC ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του νέου πολεμικού πλοίου, γνωστού ως "Shahid Roudaki" ή "Martyr Roudaki", κατά τη διάρκεια τελετής της Πέμπτης στην οποία παρευρέθηκε ο διοικητής του IRGC, στρατηγός Hossein Salami και άλλοι στρατιωτικοί και εθνικοί αξιωματούχοι. Στην ανακοίνωση η IRGC τόνισε την ικανότητα του σκάφους να εκτελεί αποστολές στον ανοιχτό ωκεανό και σημείωσε ότι το πλοίο είναι εξοπλισμένο για να παρέχει ασφάλεια για τις θαλάσσιες αποστολές του Ιράν.

Το βίντεο του Shahid Roudaki δείχνει φορτηγά πυραύλων, drones, μικρότερα ταχύπλοα της IRGC και ένα ελικόπτερο που βρίσκεται στο κατάστρωμα του.

Η IRGC περιέγραψε το "υπερωκεάνιο" Shahid Roudaki  ως "ένα βαρύ, πολλαπλών χρήσεων και μεγάλης εμβέλειας σκάφος που είναι ικανό να μεταφέρει και να χειρίζεται όλους τους τύπους αεροσκαφών, UAV και συστήματα πυραύλων, άμυνας και ραντάρ".






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail