Η Τουρκία εγκαταλείπει και τρίτο περικυκλωμένο παρατηρητήριο στη Συρία!

Freepen.gr - Το Σάββατο, περισσότερα από 50 τουρκικά στρατιωτικά φορτηγά φορτωμένα με υλικοτεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατέλειψαν περιοχή νότια του Ma'arat al-Numan στη Νότια ύπαιθρο του Idlib, όπου κατευθύνθηκαν προς τις μαχητικές περιοχές ελέγχου στο Jabal al-Zawiya.

Σύμφωνα με μια πηγή του almasdarnews από το Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός κινήθηκε με φορτηγά για να μεταφέρει τα στρατεύματά του και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του από αυτό το παρατηρητήριο που περιβάλλεται από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Οι τουρκικές δυνάμεις καθιέρωσαν αυτό το σημείο τον Αύγουστο του περασμένου έτους, σε συνδυασμό με την πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης Khan Sheikhoun στη Νότια ύπαιθρο του Idlib, μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από τη ρωσική αεροπορική υποστήριξη.

Το τουρκικό σημείο παρατήρησης στο Maarhatt είναι το τρίτο σημείο που εκκενώθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, μετά την αποχώρηση από τα παρατηρητήρια στο Morek και Sher Magher στη βόρεια ύπαιθρο της Hama.

Προηγουμένως, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι δεν θα αποσυρθούν από κανένα από αυτά τα παρατηρητήρια, παρά το γεγονός ότι περιβάλλονται εντελώς από τον Συριακό Αραβικό στρατό.

Ωστόσο, μετά από συνομιλίες με το ρωσικό στρατό, φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές συμφώνησαν να αποχωρήσουν από αυτά τα σημεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail