Εμείς φταίμε… εσείς φταίμε… αυτοί φταίμε…!

H φωτογραφία αυτή έχει αναρτηθεί το Μάρτιο του 2020. Από τότε παραμένει επίκαιρη και μάλιστα αυτή και παρόμοιες φωτογραφίες συνεχίζουν να αναρτώνται μέχρι και σήμερα  και δεν φταίει κανένας εκτός από τους πολίτες.

Του Θανάση Μπελεμέμη

Δεν φταίνε οι ειδικοί που συστήνουν μέτρα. Δεν φταίνε οι πολιτικοί που αποφασίζουν τα μέτρα. Δεν φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν ενίσχυσαν το σύστημα υγείας. Δεν φταίει κανένας που τα ΜΜΜ δεν επαρκούν. Δεν φταίνε τα ΜΜΕ που μόνο τρομοκρατούν και δεν ενημερώνουν. Δεν φταίνε οι επιστήμονες που αυτοαναιρούνται. Δεν φταίνε... δεν φταίνε...

Φταίνε μόνο οι πολίτες που φυλακισμένοι στα σπίτια τους βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται μαζί με τις ζωές τους. Φταίνε όσοι δεν μπορούν να θρέψουν την οικογένεια τους και ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι για να πληρώνουν φόρους και πρόστιμα. Φταίνε τα παιδιά που την μία μεταφέρουν και την άλλη δεν μεταφέρουν το ιικό φορτίο. Φταίει που πάνε σχολείο τα οποία σχολεία πρέπει να κλείσουν, όχι να ανοίξουν για να ξανακλείσουν. Μα τι λέω να ανοίξουν κυρία Κεραμέως με τηλεκπαίδευση ασύρματη και ασύνδετη. Φταίει ο παππούς που φόρεσε στραβά την μάσκα αλλά ευτυχώς πρόλαβε ο αδέκαστος δικαστής Ντρεντ με την μηχανή να του κόψει πρόστιμο και να του πάρει την σύνταξη, φουσκώνοντας από περηφάνια για το κατόρθωμά του.

Φταίνε οι νέοι που θέλουν να ζήσουν να ερωτευτούν. Φταίει η δυνατή μουσική. Φταίνε οι εκκλησίες που μένουν κλειστές και που μπορείς να πας να ανάψεις ένα κεράκι, αλλά θα φας πρόστιμο γιατί δεν έχει προβλεφθεί κωδικός στο 13033.

Φταίει ο ήλιος που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να βγουν έξω. Οι πλατείες τα πάρκα. Φταίει η γιαγιά που φοβάται να πάει να πετάξει τα σκουπίδια γιατί δεν μπορεί να συμπληρώνει χαρτιά.

Συμπληρώστε και εσείς αυτούς που φταίνε. Συμπληρώστε καταδώστε σαν και εμένα. Φταίμε και εμείς φταίτε και εσείς φταίει και ο Χατζηπετρής.

Φταίει και η ζωή που πέθανε και η γη που σταμάτησε να γυρίζει και που δεν κατεβήκαμε…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail