Στον 28ο μεσημβρινό το όριο ανοχής; Τι μπορεί να δοκιμάσει η Τουρκία ως το Δεκέμβριο

Freepen.gr - Στις μέχρι τώρα προκλήσεις της η Τουρκία με το ερευνητικό Ορούτς Ρέις έχει φροντίσει να μην περάσει τον 28ο Μεσημβρινό, όπου ξεκινά η μερική οριοθέτηση Ελλάδας - Αιγύπτου σχετικά με την ΑΟΖ μολονότι η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Τσιγουρής στο ΟΡΕΝ, ο ναύαρχος Διακόπουλος έχει τονίσει πως η Ελλάδα έχει ήδη έτοιμα σενάρια αντιμετώπισης μιας τέτοιας πρόκλησης από την Τουρκία. Οι Τούρκοι άλλωστε έχουν "οριοθετήσει" οικοπέδα και δυτικά του 28ου μεσημβρινού και ένα σενάριο να φέρουν τρυπάνι ή ερευνητικό μέχρι το Δεκέμβριο δεν αποκλείεται.

Ωστόσο αν συμβεί αυτό θα γίνει σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας ώστε η Τουρκία να αποφύγει να βάλει απέναντί της και την Ελλάδα και την Αίγυπτο ταυτόχρονα.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail