Το Ιράν ανακοινώνει κοινό σχέδιο με τη Σαουδική Αραβία στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Το Σάββατο, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν την εγκατάσταση μιας πλατφόρμας στέγασης στον κοινό τομέα με τη Σαουδική Αραβία και στον κόλπο.

"Το βάρος της νέας πλατφόρμας που εγκαταστάθηκε σήμερα είναι 680 τόνοι", δήλωσε ο υπάλληλος για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Forzan στην ιρανική εταιρεία ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, Abu Al-Qasim Khadbakhshi, σημειώνοντας ότι "η διαδικασία εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας των απαραίτητων συνθηκών και υποδομών από ειδικούς" αναφέρει το saudi24news.com.

Ο Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε:" οι διαστάσεις της πλατφόρμας είναι 20 με 14 μέτρα και αποτελείται από 4 ορόφους και με την τοποθέτησή της διατίθενται οι κατάλληλες δυνατότητες για τους υπαλλήλους του τμήματος εξόρυξης στην κοινή πετρελαιοπηγή Forzan", εξηγώντας ότι "13 πετρελαιοπηγές θα τρυπηθούν στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πεδίου Forzan και αυτό είναι μεταξύ 33 έργων στην ημερήσια διάταξη του υπουργείου πετρελαίου για τη σταθεροποίηση και την αύξηση της παραγωγής".

Ο Khadbakhshi σημείωσε: "το πρώτο στάδιο ανάπτυξης του πεδίου ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες και στοχεύει στη διατήρηση και σταθεροποίηση της πραγματικής παραγωγής και έτσι στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του πεδίου κατά 12 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα".

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν την εγκατάσταση θαλάσσιας πλατφόρμας στέγασης στην περιοχή του κόλπου σε κοινό πετρελαϊκό πεδίο με τη Σαουδική Αραβία. Ο διευθυντής εγκατάστασης εγκαταστάσεων στην ιρανική εταιρεία υφαλοκρηπίδας, Muhammad Hussein Karimi, ανακοίνωσε ότι μια πλωτή οικιστική πλατφόρμα είχε αποσταλεί από το ιρανικό λιμάνι του Bushehr στο πεδίο Forzan, υποδεικνύοντας ότι η πλωτή θαλάσσια πλατφόρμα είχε κατευθυνθεί προς την κοινή θαλάσσια περιοχή με τη Σαουδική Αραβία στον Περσικό Κόλπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail