National Interest: Τα πρώτα έξι τουρκικά F-35 θα βαφτούν τελικά "μπλε και άσπρα";

Freepen.gr - Στις ειδήσεις που πιθανότατα δε θα τύχουν καλής υποδοχής στην Άγκυρα, έχει αναφερθεί ότι ο επόμενος στρατιωτικός εταίρος των ΗΠΑ που θα λάβει το μαχητικό της Lockheed Martin, F-35 Lightning II θα μπορούσε να είναι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με online αναφορές, τα έξι F-35 που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα θα ήταν βαμμένα "μπλε και άσπρα" και είναι τα ίδια αεροσκάφη που προορίζονταν αρχικά για την Τουρκία, σημειώνει ο Peter Suciu για το National Interest.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ελλάδα θα εφοδιαστεί τελικά με είκοσι από τα αεροσκάφη στελθ πέμπτης γενιάς, με τα πρώτα έξι να φθάνουν μόλις το 2022. Αυτή η πρώτη παρτίδα αεροσκαφών θα μπορούσε να παραδοθεί την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, ανέφερε το άρθρο επικαλούμενο την εφημερίδα Εστία. Η πώληση αποτελεί μέρος της διαδικασίας "κυβέρνηση προς κυβέρνηση".

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η όποια εξέλιξη θα οφείλεται στην ενεργοποίηση των συστημάτων αντιπυραυλικών πυραύλων S-400 Triumf και τη δοκιμή που έγινε στη Σινώπη του Πόντου.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι εκτός από την πώληση και την τελική παράδοση του F-35 στην Ελλάδα, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν ακόμη και να επανατοποθετήσουν την παρουσία τους μακριά από την αεροπορική βάση Incirlik στην Τουρκία σε Αεροπορική Βάση στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail