Τούρκοι συνοριοφύλακες οδήγησαν πρόσφυγες σε φρικτό θάνατο σε ναρκοπέδιο

Freepen.gr - Τέσσερα άτομα από τη συριακή πόλη Hesekê έχασαν τη ζωή τους αφού πιάστηκαν από την τουρκική χωροφυλακή κατά τη διέλευση των συνόρων και οδηγήθηκαν σε ναρκοθετημένες περιοχές. Οι τέσσερις πολίτες που σκοτώθηκαν ανήκαν σε μια ομάδα δέκα ατόμων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Rojava στην περιοχή Kızıltepe του Mardin ως πρόσφυγες. Η τρομακτική εκτέλεση αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya (MA), το οποίο αναφέρει τη δήλωση ενός από τους επιζώντες, σημειώνει το πρακτορείο Firat.

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, η ομάδα παρατηρήθηκε από τη χωροφυλακή στις 5 Οκτωβρίου καθώς προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα και έξι από αυτούς πιάστηκαν. Ένα άτομο κατάφερε να διαφύγει στο τουρκικό έδαφος και τρία άτομα εγκλωβίστηκαν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ του τείχους και του συρματοπλέγματος. Οι τουρκικές δυνάμεις στη συνέχεια έδωσαν ένα φακό στο χέρι ενός από τους κρατούμενους και τον ανάγκασαν να αναζητήσει με βία τους τρεις ανθρώπους στο ναρκοπέδιο. Η χωροφυλακή τον χτύπησε πρώτα με την κάνη του τουφεκιού και πυροβόλησε μπροστά στα πόδια του για να τον αναγκάσει να τρέξει. Το θύμα σύρθηκε στα γόνατά του στο ναρκοπέδιο. Όταν οι τέσσερις φυγάδες έτρεξαν μακριά από τους πυροβολισμούς μεταξύ του τοίχου των συνόρων και της περιοχής που οριοθετείται από συρματοπλέγματα, μια νάρκη εξερράγη και οι τέσσερις σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

Τα νεκρά σώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Κρατικού Νοσοκομείου στο Kızıltepe, ενώ οι άλλοι πέντε φυγάδες κρατήθηκαν στη χωροφυλακή για τρεις ημέρες. Προφανώς δεν έχει γίνει επίσημη σύλληψη και τα θύματα ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί κακομεταχείριση και απειλούνται για να αποσιωπήσουν το σμυβάν.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μόνο όταν τα θύματα μεταφέρθηκαν ενώπιον του Γραφείου του εισαγγελέα για απέλαση. Ο 16χρονος Α.ΤΖ. κατέθεσε ότι η ομάδα πλήρωσε έναν λαθρέμπορο με το όνομα "Ελ Ζουμπ" χίλια δολάρια ανά άτομο για να διασχίσει τα σύνορα. Ο μεγαλύτερος αδερφός του πέθανε στην έκρηξη της νάρκης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail