Η Τουρκία θα προκαλέσει τη χώρα μας κι όχι μόνο με την έξοδο του Οruc Reis

Όσοι τυγχάνει να έχουν διαβάσει τα άρθρα μου ίσως θυμούνται όταν στις αρχές του καλοκαιριού έγραφα για ελεγχόμενα επεισόδια που θα κάνει η Τουρκία μόνο και μόνο για να μετρήσει αντιδράσεις. Η άποψη μου αυτή επιβεβαιωθηκε δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Μόλις τελείωσε και το δεύτερο επεισόδιο το οποίο κράτησε τις ένοπλες μας δυνάμεις για 54 ημέρες σε μέγιστο συναγερμό σας και υποτίθεται άρχισε να μιλάει πάλι η διπλωματία, όπου διάφοροι έσπευσαν να πουν ότι τα ξεπουλησαμε ολα, σας έγραψα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα γίνονται γιατί ο Τούρκος για τους δικούς του λόγους επιθυμεί να πάει στην παράταση...

Ειλικρινά δεν ήξερα τότε ότι θα ακολουθούσε η επίθεση στο Αρτσάχ της Αρμενίας. Δεν μου πηγε καν εκεί το μυαλό όταν ο Στρατής Μαζίδης έγραψε και μίλησε για μεταφορά τζιχαντιστών από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν...

Είχα και εξακολουθώ να έχω στραμμένα τα μάτια στο Β/Α και Ν/Α Αιγαίο.

Όπως ίσως ξέρετε η τεχνική συμφωνία που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μοιάζει περισσότερο σαν ένα συμφωνητικό ενός αρραβώνα που πάει για ακύρωση παρα για προγαμιαίο συμφωνητικό.

Έγραψα για αυτήν χωρίς καν να έχω δει το τελικό κείμενο αναλαμβάνοντας ένα προσωπικό ρίσκο λέγοντας σας ότι το λάθος που κάνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Στολτενμπεργκ είναι ότι νομίζει ότι οι κρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γίνονται εξαιτίας θερμόαιμων στρατιωτικών.

Ούτε καν...

Οι κρίσεις προκαλούνται μετά από πολιτικές αποφάσεις του ίδιου του Ερντογάν, οπότε οποιοσδήποτε στρατιωτικός  μηχανισμός είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να αποτύχει.

Χθες που αποκαλύφθηκε το τελικό κείμενο δικαίωσε την άποψη μου αυτή και φυσικά διέψευσε τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για εθνική προδοσία. Η συμφωνία είναι αέρας κοπανιστος και το καλύτερο ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ.

ΕΔΩ να σας θυμίσω κάτι. Ο εκπρόσωπος μας στο ΝΑΤΟ Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς είναι αυτός που κόλλησε στον τοίχο την Τουρκία και δε θα υπέγραφε ποτέ κάτι που θα έδενε την Ελλάδα χειροπόδαρα...

Γιατί σαν πρόσωπο είναι αυτός που είναι και εδώ ο πόλεμος δεν είναι μόνον πολιτικός αλλά γίνεται και σε επίπεδο προσώπων και αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ των τελευταίων 40 χρόνων, ενώ στο ΠΝ έχει την καλύτερη ηγεσία από το 1912 και τον Ναύαρχο Κουντουριώτη.

Ξέρω ότι σας κούρασα για αυτό και προχωράω στο κυρίως μενού.

Η εκτίμηση μου είναι ότι η Τουρκία το προσεχές διάστημα θα προκαλέσει περαιτέρω τη χώρα μας και πλέον θα μιλήσουμε ανοιχτά για θερμό ένοπλο επεισόδιο που κανείς δεν θα μπορέσει να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.

Και το λεω αυτό γιατί μέρος του  στόλου μας είναι εκεί έξω και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εκτιμώ πως η πολιτική και φυσική ηγεσία αναμένουν αιφνιδιαστική και άκρως επιθετική κίνηση της Τουρκίας το προσεχές διάστημα και πως διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες...

Επίσης σημαίνει κάτι ακόμα. Ότι η χώρα μας γνωρίζει πως μπορεί να γίνει Αρμενία...

Θα το πω και πάλι. Δε φοβάμαι τους στρατιωτικούς. Απέδειξαν περίτρανα ότι δεν είναι πεταμένα χιλιάρικα και ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους.

Απέδειξαν και κάτι ακόμα. Κάτι που έχει τρομάξει πολλούς εντός και κυρίως εκτός χώρας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ.


Δεν σας πετάω εθνικιστικές κορώνες.

Μήπως η Φραου Μέρκελ αυτά πάνω κάτω δεν είπε  στον Σουλτάνο;;; Μπορεί αυτός να μην ακούει γιατί έχει γεμίσει το μυαλό του με εγωισμό και μεγαλομανία, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Η Ελλάδα δεν είναι Συρία ούτε Αρμενία και όταν θα μιλήσουν τα κανόνια τότε τα όνειρα των Ερντογάν για γαλάζιες πατρίδες και πράσινα άλογα  θα γίνουν εφιάλτες για 80 εκατομμύρια Τούρκους που θα πέσουν να τον φάνε ανά ακρίδες.

Καλημέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail