Ορόσημο για τη Συρία ο διορισμών επάρχων σε Ράκκα και Ιντλίμπ μετά από χρόνια

Freepen.gr -  Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, εξέδωσε απόφαση να "διορίσει κυβερνήτες για τις επαρχίες Raqqa και Idlib", σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που γίνεται αυτό μετά από χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Συρίας εξέδωσε επίσης και άλλες αποφάσεις για το διορισμό διοικητών στις επαρχίες Χάμα, Αλ-Κουνέιτρα και Ντέιρ Εζόρ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι διοικητικές πρωτεύουσες της Idlib και της Al-Raqqa βρίσκονται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο δύο ξεχωριστών οντοτήτων.

Η πόλη Idlib κατελήφθη από την Jaysh Al-Fateh την άνοιξη του 2015 και επί του παρόντος βρίσκεται υπό τον έλεγχο τηε Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS).

Η πόλη Raqqa καταλήφθηκε από τον ελεύθερο συριακό στρατό (FSA) και τον Jabhat Al-Nusra στα τέλη του 2012, ενώ από το 2014 ως το 2017 ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος. Το 2017 πέρασε στις SDF. Ο Συριακός στρατός ωστόσο έχει σημαντική παρουσία και στις δύο αυτές επαρχίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail